7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Mε νέο σχεδιασμό η «ιαπωνική» Toyota Corolla Cross

32.020 Επισκέψεις στο άρθρο (14/9/2021)

Το νέο SUV της Toyota έκανε ντεμπούτο στις ιαπωνικές προδιαγραφές του φέρνοντας νέο εξωτερικό σχεδιασμό, λίγο πριν έρθει και στην Ευρώπη το 2022.

H Τοyota Corolla είναι το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως στην ιστορία της αυτοκίνησης και σύντομα θα φτάσουν ακόμη ψηλότερα, αφού η Toyota σχεδιάζει να λανσάρει ένα νέο SUV που θα φέρει και αυτό το θρυλικό αυτό όνομα, ώστε να καλύψει το κενό που υπάρχει ανάμεσα στο C-HR και το πιο μεγάλο RAV4.

Η αμερικάνικη Corolla Cross.

Η αμερικάνικη Corolla Cross.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Σε Ταϊλάνδη, ΗΠΑ και τώρα Ιαπωνία
Η Τοyota Corolla Cross έκανε το ντεμπούτο της στην αγορά της Ταϊλάνδης τον καλοκαίρι του 2020, ακολούθησε το λανσάρισμα του αυτοκινήτου στην αγορά των ΗΠΑ και τώρα, η φίρμα λανσάρει την Corolla Cross στη ντόπια αγορά, πριν το αυτοκίνητο έρθει και στην Ευρώπη μέσα στο 2022, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Το μοντέλο στις ιαπωνικές προδιαγραφές του διαφέρει σε σχέση με τα αυτοκίνητα που διατίθενται σε Ταϊλάνδη και ΗΠΑ κυρίως στο μπροστινό μέρος.

Οι αλλαγές στον σχεδιασμό
Τα φωτιστικά σώματα, αν και έχουν το ίδιο σχήμα, έχουν διαφορετικά γραφικά, ενώ επίσης πάνω από το έμβλημα της φίρμας υπάρχει μια δεύτερη μικρότερη γρίλια. Για όσους δουν το έμβλημα και απορήσουν, πρόκειται για το λογότυπο που χρησιμοποιεί η Toyota σε όλα τα Corolla που πουλά στην Ιαπωνία. Ακόμα, η μεγάλη γρίλια έχει μετακινηθεί χαμηλότερα και φαίνεται πως είναι λίγο πιο πλατιά με αποτέλεσμα να έχει αλλάξει το σχήμα της. Στο πλάι, εκτός από το νέο σετ από ζάντες δεν βλέπουμε διαφορές, ενώ πίσω, βλέπουμε ελαφρώς διαφοροποιημένα φώτα με νέα LED γραφικά. Αντίθετα, το εσωτερικό της ιαπωνικής Corolla Cross δεν φέρει καμία αλλαγή.

Σε βενζίνη αλλά και hybrid
Η παλέτα των κινητήριων συνόλων της ιαπωνικής Corolla Cross αποτελείται από έναν βενζινοκινητήρα 1,8 λίτρων αλλά και μια υβριδική έκδοση με βάση τον ίδιο κινητήρα που μπορεί να συνδυαστεί προαιρετικά με σύστημα τετρακίνησης.

Έρχεται σύντομα Ευρώπη!
Το νέο SUV της Toyota έκανε ντεμπούτο στις ιαπωνικές προδιαγραφές του φέρνοντας νέο εξωτερικό σχεδιασμό.
Θα έχει επιτυχία η Corolla σε έκδοση SUV;

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
NISSAN