Με υβριδικά μοτέρ το WRC

2.248 Επισκέψεις στο άρθρο (31/1/2019)

O Jean Todt είναι αποφασισμένος να αλλάξει τους κανονισμούς του WRC, ώστε από το 2022 και έπειτα τα αυτοκίνητα που συμμετέχουν να είναι υβριδικά.

Πολύ πιθανό είναι το ενδεχόμενο από το 2022, τα αυτοκίνητα που τρέχουν στο πρωτάθλημα του WRC να είναι αμιγώς ηλεκτρικά ή υβριδικά, σύμφωνα με νέες πηγές και διαρροές από το περιβάλλον της FIA.
O ίδιος ο πρόεδρος της, ο Jean Todt φάνηκε διατεθειμένος να γίνει αυτή η αλλαγή παρά τα όποια εμπόδια και δυσκολίες. Ο ίδιος είπε: «Προκαλεί σύγχυση ότι τα ράλι δεν συμμετέχουν στην υβριδοποίηση των μοτέρ και δεν υιοθετούν τις νέες τεχνολογίες. Ο λόγος είναι ότι, σύμφωνα με αυτά που μου έχουν πει, οι εταιρείες που συμμετέχουν δεν το θέλουν. Δεν θέλουν να αλλαχθούν οι κανονισμοί. Όταν πηγαίνω σε Εκθέσεις σε όλο τον κόσμο βλέπω συνεχώς νέες τεχνολογίες και είναι περίεργο που σε μια διοργάνωση της FΙΑ δεν θέλουν τις θέλουν. Τώρα επιτέλους, οι εταιρείες θέλουν τα υβριδικά σύνολα και οι αρμόδιοι τεχνικοί της FIA προσπαθούν να φτιάξουν τους νέους κανονισμούς με βάση τα δεδομένα που θέτουν οι μάρκες.»

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της M-Sport Rich Millener δήλωσε: «Θα υπάρχει κάποιο είδος υβριδικού κινητήριου συνόλου το 2022, έτσι πρέπει. Είναι ο μόνος τρόπος να μείνουν οι εταιρείες στο σπορ και να προσελκύσουμε νέες φίρμες. Οι νέοι κανονισμοί πρέπει να γίνουν γνωστοί αυτό το έτος. Όλοι θέλουμε να γίνουν τα αυτοκίνητα υβριδικά αλλά δεν μπορούσαμε να συμφωνήσουμε γιατί ο καθένας θέλει την καλύτερη λύση για τον εαυτό του. Η FIA πρέπει να μας πει τι θα κάνουμε, θα έχουμε κοινά μέρη ή όχι; Τι είδους υβριδικά συστήματα θα χρησιμοποιούμε; Mήπως εμείς σαν M-Sport χρειαστούμε κάποια εξωτερική βοήθεια;»

Eσείς τι λέτε; Τι πρέπει να γίνει;
 

ELASTIKA 2024
OPEL