2 φωτογραφίες »

Συμπέρασμα: Ξεχωρίζουν τα ευρωπαϊκά συστήματα

198.383 Επισκέψεις στο άρθρο (23/3/2020)

Ως γενική εικόνα, τα ευρωπαϊκά μοντέλα δείχνουν να έχουν πιο εύκολο και απλοποιημένο μενού, με αυτά του ομίλου PSA, του Group της VW και της Ford να ξεχωρίζουν στην αξιολόγηση, όντας πιο φιλικά προς το χρήστη και με περισσότερες επιλογές συνδεσιμότητας.

Πέρα από την αξιολόγηση, τη συγκεκριμένη άποψη την είχαμε και με την καθημερινή μας τριβή μαζί τους, από την ευκολία και την άνεση με την οποία βρίσκαμε αυτό που θέλαμε, αλλά και κάνοντας απλές καθημερινές κινήσεις όπως η σύζευξη με το Bluetooth.

Έχει σημασία η έκδοση του infotainment
Θα πρέπει να συνηθίσουμε και να κατανοήσουμε πως τα συστήματα infotainment έχουν εκδόσεις και προαιρετικά χαρακτηριστικά, όπως ακριβώς συμβαίνει και στα μοντέλα αυτοκινήτου. Υπάρχει βασική, μεσαία και πλούσια έκδοση, οι οποίες συνήθως προσφέρονται μαζί με την αντίστοιχη εξοπλιστική έκδοση των μοντέλων, οι οποίες διαφέρουν πολύ μεταξύ τους. Η κύρια διαφορά είναι πως στην βασική έκδοση πολλές φορές δεν υπάρχει καν έγχρωμη οθόνη και φυσικά το μέγεθός της είναι πολύ μικρότερο. Παράλληλα και οι λειτουργικές δυνατότητες αυξάνονται όσο ανεβαίνει το επίπεδο του infotainment.

Συνεπώς οι επιμέρους βαθμολογίες που βλέπετε δεν είναι απόλυτα συγκρίσιμες μεταξύ των μοντέλων αν δεν ληφθεί υπόψη και το επίπεδο εξοπλισμού, δηλαδή αν πρόκειται για τη βασική, τη μεσαία ή την πλούσια έκδοση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα κατά τη διάρκεια που διεξήγαμε το τεστ, το infotainment του Skoda Kamiq ήταν καλύτερο από το infotainment του VW Passat, το οποίο επίσης αξιολογήθηκε και θα δείτε σε μελλοντικά θέματά μας. 

Προηγούμενη

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

LEASING APRILIOS
skoda