Μεγάλη Έρευνα: Τι εγγύηση έχουν τα best seller;

65.776 Επισκέψεις στο άρθρο

Διάβασε ποια best seller μοντέλα λιανικής από τις κατηγορίες των μικρών, μικρών SUV και μικρομεσαίων, έχουν τις καλύτερες, αλλά και τις χειρότερες εγγυήσεις, τόσο σε διάρκεια, όσο και σε διανυθέντα χιλιόμετρα.

Η μεγάλη έρευνα που κάνουμε σχετικά με τις εγγυήσεις των εταιρειών και διαβάσατε στα Τεύχη 19 και 21 του 2019 συνεχίζεται. Αφού λοιπόν είδαμε πόση εγγύηση δίνουν σε χρόνο και χιλιόμετρα οι εταιρείες και πόσο μπορείς να επεκτείνεις αυτή την εγγύηση ή εναλλακτικά για πόσα χιλιόμετρα είναι κατασκευασμένα τα αυτοκίνητα, αυτή τη φορά εστιάζουμε στα best seller μοντέλα. 

Συγκεκριμένα θα εξετάσουμε την εγγύηση που παρέχουν τα δέκα μοντέλα με τις περισσότερες πωλήσεις λιανικής μέσα στο 2019 σε κάθε μια από τις κατηγορίες των μικρών, μικρών SUV και μικρομεσαίων.
 

Η εγγύηση σου γλιτώνει 400 ευρώ το χρόνο για αυτοκίνητα άνω των 4 ετών 
Γιατί έχει τόσο μεγάλη σημασία η εγγύηση; Αρχικά γιατί είστε καλυμμένοι σε περίπτωση βλάβης. Σύμφωνα με μεγάλη έρευνα που έκανε βρετανική εταιρεία που ειδικεύεται στις πωλήσεις αυτοκινήτων, το 40% των αυτοκινήτων ηλικίας από τέσσερα έως 9 έτη είναι σίγουρο ότι θα χαλάσει μια φορά το χρόνο. Μάλιστα το μέσο κόστος της ζημιάς που θα προκληθεί ανέρχεται σε 400 ευρώ περίπου. Συνεπώς γίνεται κατανοητό το πόσο σημαντικό είναι η εγγύηση που συνοδεύει κάθε καινούριο αυτοκίνητο να κρατάει πάνω από τέσσερα χρόνια ή γενικότερα να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάρκεια.   

Η εγγύηση δείχνει πόσο αξιόπιστο είναι ένα μοντέλο
Επιπλέον η εγγύηση μας δείχνει πόσα χιλιόμετρα «αντέχει» ένα αυτοκίνητο. 

Γιατί όταν μια εταιρεία περιορίζει τα χιλιόμετρα που δίνει στην εγγύηση ξέρει ότι μετά από αυτό το σημείο θα βγαίνουν βλάβες, έτσι και εμείς ξέρουμε ότι το αυτοκίνητο δεν είναι φτιαγμένο για πολλά χιλιόμετρα.

Ή αν το θέλετε αντίστροφα, όταν μια εταιρεία δίνει εγγύηση πολλών χιλιομέτρων, ξέρει ότι το αυτοκίνητό της δεν βγάζει βλάβες, έτσι και εμείς ξέρουμε ότι το αυτοκίνητο είναι φτιαγμένο για πολλά χιλιόμετρα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Βάσει Ευρωπαϊκής νομοθεσίας (461/2010) όλα τα αυτοκίνητα που πωλούνται διαθέτουν διετή εγγύηση με απεριόριστα χιλιόμετρα. Τα απεριόριστα χιλιόμετρα ισχύουν για τα πρώτα δύο χρόνια, το οποίο σημαίνει πως αν ξεπεράσετε το χιλιομετρικό όριο την πρώτη διετία, η ισχύς της εγγύησης παύει αυτόματα με την ολοκήρωση του δεύτερου έτους. Γι αυτό εμείς στο θέμα μας, ως όριο αναφέρουμε τα χιλιόμετρα στα οποία μπορείς να επεκτείνεις την εγγύησή σου και δεν χάνεται η ισχύς της μετά τα δύο πρώτα χρόνια.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto