• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

«Ξηλώνεται» ο ποδηλατόδρομος στη Βασιλίσσης Όλγας

2.185 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 26/10/2020

O δήμος Αθηναίων «ξηλώνει» τον ποδηλατόδρομο επί της Bασιλίσσης Όλγας και ξεκινά τις εργασίες αποκατάστασης της γραμμής του Τραμ για να ξεκινήσουν τα δοκιμαστικά δρομολόγια για την επιστροφή του τροχιόδρομου στο Σύνταγμα.


Ford: ΝΕΑ εποχή Service & ανέπαφων υπηρεσιών. Και με Bonus πιστότητας!

Δοκιμαστικές διαδρομές για την επαναλειτουργία του Τραμ, με στόχο να φτάσει το συντομότερο δυνατό και πάλι στο Σύνταγμα, αναμένεται να πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες στις λεωφόρους Βασιλίσσης Όλγας και Βασιλίσσης Αμαλίας. Το Τραμ, ουσιαστικά, θα επαναλειτουργήσει στο κομμάτι εκείνο της Βασιλίσσης Όλγας, το οποίο είχε διατεθεί για τον «Μεγάλο Περίπατο» της Αθήνας.

Ο κ. Μπακογιάννης είχε δήλωσει πριν ένα μήνα, ότι το έργο του Μεγάλου Περιπάτου είχε μορφή… προσομοίωσης, η οποία τελικά «βγήκε και δεν βγήκε». Ο Δήμαρχος συνέχισε ανακοινώνοντας ότι η Πανεπιστημίου θα αναπλαθεί ολικά, μέσα στο 2021, και μας προέτρεψε να «ξεχάσουμε την Πανεπιστημίου που ξέρουμε», αφού το έργο θα λάβει μόνιμη μορφή. Ή με απλά λόγια, σχεδόν 2 εκατομμύρια ευρώ (1.870.074,4 ευρώ) δόθηκαν για ένα προσωρινό έργο, που έφερε μάλιστα ΚΑΙ κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο κατά την κατασκευή του.

Ο δήμος Αθηναίων με Δελτίου Τύπου ανέφερε για την έναρξη των εργασιών για την αποκατάσταση της γραμμής του Τραμ: « …ξεκινά απόψε το βράδυ τις σχετικές εργασίες, στο κομμάτι που του είχε προσωρινά διατεθεί, στις γραμμές του τραμ (Βασ. Όλγας- Βασ. Αμαλίας) προκειμένου να επισπευσθούν οι δοκιμαστικές διαδρομές. Οι εργασίες δεν θα έχουν καμία επίπτωση στην κυκλοφορία, αφού αφορούν στο περιορισμένο κομμάτι των γραμμών του τραμ. Ο Δήμος Αθηναίων, που στηρίζει με κάθε τρόπο την ενίσχυση της λειτουργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς, είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια, ώστε το τραμ να μπει και πάλι σε κυκλοφορία σε όλο του το δίκτυο».

Η ΣΤΑΣΥ Α.Ε που είχε παραχωρήσει προσωρινά το κομμάτι των γραμμών του Τραμ επί της Βασιλίσσης Όλγας για την υλοποίηση του «Μεγάλου Περιπάτου» σε ανακοίνωσή της ανέφερε τότε: «Η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ Α.Ε., ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Δήμου της Αθήνας, αποφάσισε να συμβάλει στο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για την ανάπλαση του κέντρου της πόλης, παραχωρώντας προσωρινά τμήμα της γραμμής του Τραμ- που σήμερα δεν χρησιμοποιείται- για την δημιουργία ποδηλατοδρόμου, ενώ ταυτόχρονα εντείνει τις προσπάθειες για την επανέναρξη των δρομολογίων του Τραμ έως το Σύνταγμα.

Η ΣΤΑΣΥ έχει ξεκινήσει ήδη και εντείνει τις ενέργειές της  για την επαναλειτουργία της κυκλοφορίας του Τραμ από τη στάση Κασομούλη στο Ν. Κόσμο έως το Σύνταγμα, η οποία διεκόπη τον Οκτώβριο του 2018.

Σε άλλο σημείο ανέφερε επίσης: «Aποφασίστηκε η προσωρινή παραχώρηση τμήματος του τροχιοδρόμου του Τραμ (επί της λεωφόρου Β. Όλγας, από το ύψος της Β. Κωνσταντίνου έως την οδό Όθωνος και επί της λεωφόρου Β. Αμαλίας), που σήμερα δεν χρησιμοποιείται, για τη δημιουργία ποδηλατοδρόμου.

Στη σύμβαση μεταξύ της ΣΤΑΣΥ και του Δήμου επισημαίνεται κατηγορηματικά ότι ο χρόνος παραχώρησης θα είναι για τρεις μήνες, ενώ μετά την ολοκλήρωση των μετρήσεων, που προαναφέρθηκαν και πριν την επανέναρξη των δρομολογίων του Τραμ έως το Σύνταγμα, ο Δήμος της Αθήνας θα αποκαταστήσει πλήρως τη λειτουργικότητα του τροχιοδρόμου».
 

 
Σχολιάστε την είδηση 3 σχόλια