6 φωτογραφίες »

Πόσα λίτρα είναι το πορτ μπαγκάζ του νέου VW ID.3;

22.066 Επισκέψεις στο άρθρο (13/4/2021)

Ο νέος ισχυρός «παίκτης» της κατηγορίας των μικρομεσαίων έχει ηλεκτρικές καταβολές. Τι συμβαίνει όμως με τον χώρο αποσκευών του; Επηρεάζει η παρουσία μπαταρίας την χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ;


Η δημιουργία του VW ID.3 υπήρξε σημαντικό project στο οργανόγραμμα της γερμανικής μάρκας, καθώς μιλάμε για το πρώτο μοντέλο της Volkswagen που έκανε πρεμιέρα με την νέα αρθρωτή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση (MEB). Όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις, το Test Center του AutoΤρίτη έπιασε... δουλειά. Μετά την αναλυτική δοκιμή του μοντέλου και την απαιτητική δοκιμασία του στο τεστ αποφυγής κινδύνου (Elk Test), το ID.3 ολοκληρώνει τον κύκλο του στα χέρια μας με την Μέτρηση του πραγματικού χώρου αποσκευών.

Εξετάζοντας τον... διάδοχο του Golf για τον 21ο αιώνα, η σύγκριση με τον ιδρυτή των μικρομεσαίων χάτσμπακ είναι αναπόφευκτη, από την στιγμή εξάλλου που παρουσιάστηκαν σχεδόν ταυτόχρονα. Στην προκειμένη περίπτωση, το ID.3 είναι μεν ελαφρώς μικρότερο σε μήκος (4.261 χιλιοστά), υπερτερεί όμως του 8ης γενιάς Golf σε πλάτος (1.809 χιλιοστά) και ύψος (1.552 χιλιοστά). Μάλιστα, οι πολύ κοντοί πρόβολοι μπροστά και πίσω, διαμορφώνουν ένα μεταξόνιο 2.770 χλστ., όσο σχεδόν και του Passat. Στόχος της VW, εξάλλου, ήταν να τραβήξει στα άκρα τους δύο άξονες με την αρθρωτή πλατφόρμα, δημιουργώντας μία ευρύχωρη καμπίνα, ικανή να φιλοξενήσει 5 ενηλίκους. 

Ποια η γνώμη του «Ταμερλάνου»;
Στην συγκεκριμένη δοκιμασία, ωστόσο, εξετάζουμε την χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ. Ο χώρος αποσκευών του νέου VW ID.3, λοιπόν, συνολικά χώρεσε 48,4 εκ. από την ποσότητα του ειδικού υλικού που βρίσκεται στον ογκομετρητή μας, κάτι που σημαίνει πως «χωράει» 387,2 λίτρα μέχρι το ύψος της εταζέρας. Ενδεικτικά, η συγκεκριμένη μέτρησή είναι αντίστοιχη με την επίσημη μέσω VDA από την Volkswagen (385 λτ., 1.267 αναδιπλώνοντας την πλάτη του διαιρούμενου πίσω καθίσματος). Συγκριτικά με τον ανταγωνισμό της κατηγορίας των μικρομεσαίων, είναι ένα νούμερο ελαφρώς πάνω από τον μέσο όρο, το οποίο ανταποκρίνεται στις μεταφορικές ανάγκες μίας οικογένειας.

Σε επίπεδο μορφολογίας, το σχήμα του χώρου αποσκευών στο VW ID.3 είναι απόλυτα τετραγωνισμένο και ικανοποιητικό. Αν και έχει υψηλό εξωτερικό κατώφλι φόρτωσης (730 χλστ.), ξεχωρίζει με το κορυφαίο για την κατηγορία άνοιγμα της πόρτας του χώρου αποσκευών (2.020 χλστ.). Κοντά στους μέσους όρους μετρήσαμε το εσωτερικό μήκος (795 χλστ.) και πλάτος (1.010 χλστ.). Όσον αφορά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του, έχει δεύτερο πάτο, ενώ αντί για ρεζέρβα ανάγκης υπάρχει κιτ επισκευής ελαστικού κάτω από το δάπεδό του. 

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda