Μπήκε στο Hall of Fame ο Βάλτερ Ρερλ

2.657 Επισκέψεις στο άρθρο (31/1/2019)

Ο θρύλος των ράλλυ, Βάλτερ Ρερλ, τιμήθηκε από τη FIA όντας ο πρώτος οδηγός αγώνων εκτός Formula 1 που μπαίνει στο Hall of Fame της FIA!

Για τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού το όνομα Βάλτερ Ρερλ (Walter Röhrl) δεν είναι άγνωστο, μιας και στην εποχή του -τις δεκαετίες του ΄70 και του ΄80- ήταν ένας από τους πιο αγαπημένους και επιτυχημένους οδηγούς ράλλυ. Το αγωνιστικό παλμαρέ του 71χρονου σήμερα οδηγού συμπληρώθηκε με πληθώρα επιτυχιών με τις ομάδες των Porsche, Fiat, Opel, Lancia και Audi.
 

Πιο συγκεκριμένα, ο Γερμανός έτρεξε σε 75 ράλλυ συνολικά κατακτώντας 2 παγκόσμιους τίτλους, ενώ ανέβηκε στο πόντιουμ 31 φορές, 14 από τις οποίες βρέθηκε στο ψηλότερο σκαλί. Η καριέρα του Ρέρλ ξεκίνησε το 1968 με ιδιωτικά αυτοκίνητα, ενώ λίγο αργότερα, το 1972, έγινε οδηγός εργοστασιακής ομάδας. Μάλιστα, κατάφερε να κερδίσει τέσσερις φορές το Ράλλυ Μόντε Κάρλο με 4 διαφορετικά αυτοκίνητα, ενώ μετέπειτα ενεπλάκη με τον τομέα της εξέλιξης μοντέλων της Porsche, μερικές από τις οποίες ήταν οι 959, Carrera GT και 918 Spyder. Επιπλέον, διετέλεσε πρεσβευτής της γερμανικής μάρκας (brand ambassador) έως το 1993.

Κλείνοντας, να πούμε πως η τελετή πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, Τετάρτη 30 Ιανουαρίου, στην έδρα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) στο Παρίσι, εκεί που πλέον έχει γραφτεί το ονόμα του για πάντα.

Mercedes
moto