«Μυστήριο» Honda Civic Type R στο Ring

3.911 Επισκέψεις στο άρθρο (23/4/2019)

Ένα ελαφρώς καμουφλαρισμένο Honda Civic Type R δοκιμάζεται αυτές τις μέρες στην πίστα του Nurburgring και οι φήμες για την αισθητική ανανέωσή του ή τη δημιουργία μιας ελαφρύτερης πιο «πολεμικής» εκδοχής έχουν φουντώσει.

Οι «κατάσκοποι» που κατασκηνώνουν στην πίστα του Nurburgring βγάζουν διάφορα... λαβράκια κατά καιρούς. Τελευταία ψαριά τους, τα δύο ελαφρώς καμουφλαρισμένα Honda Civic Type R, ένα λευκό και ένα κίτρινο, που βρίσκονται σε δοκιμές εξέλιξης στην «πράσινη κόλαση». Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, το λευκό είναι εκείνο που έχουμε δει και παλιότερα στους δρόμους γύρω από την πίστα ωστόσο το κίτρινο έχει εμφανείς διαφορές που αφήνουν τη φαντασία μας να καλπάσει.

Καταρχάς, το κίτρινο Type R έχει καλυμμένους τους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, όπως επίσης την οροφή και τους καθρέπτες, ενώ εντύπωση προκαλεί ο μικρός αεραγωγός στο καπό, κοντά στη βάση του παρμπρίζ. Ανεπιβεβαίωτες πληφορίες αναφέρουν πως, το συγκεκριμένο «μουλάρι» εφοδιάζεται με ελαφρωμένα τμήματα αμαξώματος που θα μπουν στο ανανεωμένο Civic Type R εντούτοις έχει σχηματιστεί και ένα ακόμη σενάριο που αφορά στις δοκιμές εξέλιξης κάποιας επερχόμενης ειδικής έκδοσης του hot hatch της Honda.
 

Σε κάθε περίπτωση, οι Ιάπωνες ετοιμάζουν κάτι για την αναθέρμανση του ενδιαφέροντος του κοινού γύρω από το Type R, αν και, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, δεν χρειάζονται και πολλά όταν στη συνταγή υπάρχουν οι εκρητικές επιδόσεις του 2λιτρου VTEC Turbo κινητήρα και το εκπληκτικό τρίπτυχο πλαισίου, συστήματος διεύθυνσης και ανάρτησης που χαρίζουν εκπλητική οδική συμπεριφορά στο μοντέλο. Ας μην ξεχνάμε ότι το Honda Civic Type R είναι ο πρωταθλητής στη δοκιμασία αποφυγής κινδύνου (Elk Test) του AutoΤρίτη με επίδοση 81 χλμ./ώρα.

Τέλος, να πούμε πως, το ανανεωμένο Honda Civic Type R αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2019, με κάποια σενάρια να θέλουν το λανσάρισμά του στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης που θα ανοίξει τις πύλες του στις 12 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε περισσότερα για το HONDA CIVIC