Σχεδιαστικά, το νέο A5 έχει πιο επιθετικό εμπρός μέρος, το οποίο ενστερνίζεται αυτό του Audi A4, υιοθετώντας όμως τη δική του ξεχωριστή ταυτότητα.

Νέα Audi A5/S5 Coupe

22.847 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 4/9/2016

Το νέο Α5 Coupe έρχεται με μειωμένο βάρος, αυξημένους χώρους, καθώς και προηγμένα τεχνολογικά συστήματα. Το κυριότερο όμως, είναι η δυναμικότερη εμφάνιση συγκριτικά με τον προκάτοχό του.

 
What is new
-Βασισμένο στην πλατφόρμα MLB evo
-Δυναμική σχεδίαση
-Κορυφαία έκδοση S5 350 PS

Η Audi αποκάλυψε και επίσημα τη δεύτερη γενιά του A5 Coupe, μαζί με την κορυφαία του έκδοση S5. Η γερμανική φίρμα προέβη σε εκτεταμένες αλλαγές συγκριτικά με το προγενέστερο Α5, το οποίο παρουσιάζεται βελτιωμένο σε όλους τους τομείς, ανανεώνοντας με αυτό τον τρόπο σημαντικά την παρουσία της premium εταιρείας στα μεσαία κουπέ.

Η κατασκευή του νέου Α5, βασίστηκε πάνω στη νεότερη γενιά του Audi A4, με το οποίο μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα, καθώς επίσης και αρκετά τεχνολογικά συστήματα, όπως το σύστημα παρακολούθησης της ροής της κίνησης (Traffic Jam Assist), σε συνδυασμό με το ενεργό cruise control. Μάλιστα η χρήση της MLB evo πλατφόρμας, με μια σειρά από άλλα μέτρα, επιτρέπει στο νέο Α5 να μειώσει το βάρος του κατά 60 κιλά σε σχέση με πριν, παρά τις μεγαλύτερες διαστάσεις του.

Tags: AUDI A5, s5