Νέα Pagani Huayra Roadster BC

4.211 Επισκέψεις στο άρθρο (31/7/2019)

Παρουσιάστηκε επίσημα η νέα ανοικτή Pagani Huayra BC, ένα υπεραυτοκίνητο που ζυγίζει μόλις 1.250 κιλά λόγω της χρήσης υλικών όπως ανθρακονήματα και τιτάνιο και έχει ιπποδύναμη 800 ίππων από ένα V12 twin-turbo κινητήρα.

Χθες σας παρουσιάσαμε την πρώτη teaser εικόνα της Huayra Roadster BC και σήμερα ήρθε η ώρα της επίσημης πρώτης του «ανοικτού» supercar. Όπως και για την coupe, έτσι και για τη roadster μόλις 20 «κομμάτια» θα φτιαχτούν, με το «BC» του ονόματος να προέρχεται από τον Benny Caiola, τον πρώτο πελάτη της εταιρείας.

Στο αισθητικό κομμάτι, όλα δείχνουν ίδια με την Huayra BC εκτός φυσικά της οροφής, η οποία μπορεί να φύγει από το πλάνο και μερικών αλλαγών σε αεροδυναμικά στοιχεία, όπως για παράδειγμα η μεγαλύτερη αεροτομή.

Από εκεί και έπειτα, το αυτοκίνητο βασίζεται στο monocoque σασί από ανθρακονήματα και τιτάνιο της Pagani, ενώ έχει γίνει χρήση και ένος νέου υλικού με ονομασία cabron triax, ενός στοιχείου που είναι 50% ελαφρύτερο και 20% πιο ανθεκτικό σε σχέση με το απλό ανθρακόνημα. 

Όσον αφορά στην καρδιά του supercar, εξακολουθεί να φέρει τον 6λιτρο V12 twin-turbo κινητήρα της Mercedes-AMG ισχύoς 800 ίππων στις 5.900 σ.α.λ. με ροπή 1.050 Nm από τις 2.000-5.600 σ.α.λ.. Η κίνηση μεταδίδεται μέσω του Xtrac αυτοματοποιημένου κιβώτιου των 7 σχέσεων, το οποίο διαθέτει ηλεκτροϋδραυλικό μηχανισμό και carbon συγχρονιζέ.

Για τη διαχείριση της ταχύτητας επιστατεύονται 6πίστονες δαγκάνες της Brembo με δίσκους 380 χλστ. μπροστά και 4πιστονες πίσω, οι οποίες φιλοξενούνται στο εσωτερικό των 14άκτινων πανάλαφρων ζαντών κατασκευασμένες από κράμα avional. Μεγάλη βοήθεια υπάρχει βέβαια και από τον τομέα της αεροδυναμικής, καθώς η Huayra BC Roadster έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να δημιουργεί κάθετες δυνάμεις 500 κιλών στα 280 χλμ./ώρα.

Τέλος, διάφορα καλούδια έρχονται να δέσουν την όλη πανδαισία που μπορεί να προσφέρει ένα τέτοιο μοντέλο: εξάτμιση τιτανίου με πολλαπλές απολήξεις, ξύλινες, δερμάτινες και ανθρακονημάτινες επενδύσεις στην καμπίνα, ζώνες τεσσάρων σημείων και σοφιστικέ αξεσουάρ δίνουν έναν ακόμα πιο ξεχωριστό τόνο.

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
citroen