• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
6 φωτογραφίες »

Συνολικά θα κατασκευαστούν 15 αυτοκίνητα.

Νέα Touring Superleggera Aero 3 με 730 άλογα

1.638 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/9/2020

Η Aero 3 της Touring Superleggera είναι βασισμένη στην Ferrari F12 Berlinetta αλλά είναι κατά 150 κιλά ελαφρύτερη.


Ford: ΝΕΑ εποχή Service & ανέπαφων υπηρεσιών. Και με Bonus πιστότητας!


Η Touring Superleggera αποκάλυψε την Aero 3, την πιο πρόσφατη δημιουργία της που θα ντεμπουτάρει σε λίγες μέρες στην Έκθεση Salon Privé Concours d`Elégance.

Το μοντέλο υιοθετεί τις αρχές αεροδυναμικής του Carlo Felice Βianchi Anderloni, γιου του συνιδρυτή και επενδυτή της εταιρείας για δεκαετίες αλλά και νέα τα νέα αεροδυναμικά μέρη που έχει σχεδιάσει η εταιρεία ειδικά για αυτό εδώ το αυτοκίνητο.

Το αυτοκίνητο που θα κάνει ντεμπούτο στην Έκθεση στις 23 Σεπτεμβρίου είναι βαμμένο σε χρώμα Stratosphere Red και θα τραβήξει το βλέμμα χάρη στο κάθετο πτερύγιο που είναι τοποθετημένο στο πίσω μέρος αλλά παρά τις φήμες, δεν προσφέρει κάποιου είδους αεροδυναμική βοήθεια στο μοντέλο. Η έμπνευση έχει παρθεί από τις Alfa Romeo που σχεδίασε η φίρμα την δεκαετία του 1930 αλλά και από πιο πρόσφατες δημιουργίες.

Η Aero 3 βασίζεται στην Ferrari F12 Berlinetta και για αυτό έχει στο μηχανοστάσιο έναν V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα 6,3 λίτρων που αποδίδει 730 άλογα στις 8.250 σ.α.λ. και 689 Nm στις 6.000 σ.α.λ. και συνδυάζεται με ένα 7άρι σειριακό κιβώτιο με paddles αλλά και με αυτόματο mode. Το 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε 3,1 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη τελική ταχύτητα φτάνε τα 339χλμ./ώρα.

Πρέπει να σημειώσουμε πως το βάρος της Aero 3 είναι μικρότερο κατά 150 κιλά χάρη στην αντικατάσταση μερών του αμαξώματος με ανθρακόνημα. Συνολικά θα κατασκευαστούν 15 αυτοκίνητα, τιμές ωστόσο δεν έχουν ανακοινωθεί.