6 φωτογραφίες »

Νέο Cadillac Lyriq

3.615 Επισκέψεις στο άρθρο (22/4/2021)

Το Lyriq είναι το μοντέλο πάνω στο οποίο η Cadillac θα βασιστεί για την μετάβασή της στην ηλεκτρική κινητικότητα, πριν σταματήσει την παραγωγή αυτοκινήτων με μοτέρ εσωτερικής καύσης σε λίγα χρόνια.

Το νέο Lyriq, το ηλεκτρικό της SUV που αποτελεί την έκδοση παραγωγής του concept που παρουσιάστηκε το προηγούμενο έτος, παρουσίασε η Cadillac, λέγοντας πως το αυτοκίνητο αυτό είναι η αρχή μιας νέας εποχής.

Η σχεδίαση του Lyriq είναι πολύ κοντά σε αυτή του concept. Tο μοντέλο είναι πολύ φουτουριστικό και χαρακτηρίζεται από μια μεγάλη και επιβλητική γρίλια σε συνδυασμό με λεπτά φωτιστικά σώματα, ωστόσο εάν το δει κάποιος στον δρόμο, αυτό που τον εντυπωσιάσει είναι το πίσω μέρος λόγω της σχεδίασης και των θέσεων που έχουν τα φώτα. Το Lyriq έχει 4.996 χιλιοστά μήκος, 1.977 χιλιοστά πλάτος και 1.623 χιλιοστά ύψος με μεταξόνιο που φτάνει τα 3.094 χιλιοστά, ενώ ο χώρος αποσκευών ορίζεται στα 793 λίτρα ή στα 1.723 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα.

Στο εσωτερικό, το Lyriq δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα ευρωπαϊκά SUV καθώς ο οδηγός θα κάθεται πίσω από ένα ολοκαίνουριο τιμόνι και πίσω από αυτό έχει στην διάθεσή του μια οθόνη 33 ιντσών που λειτουργεί ως πίνακας οργάνων και υποστηρίζει το σύστημα ψυχαγωγίας της Cadillac.

Η ισχύς πηγάζει από ένα ηλεκτρικό μοτέρ που είναι τοποθετημένο στον πίσω άξονα και μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 100 kWh. Η απόδοση του κινητήριου συνόλου είναι 345 άλογα και 440 Nm ροπής ενώ η αυτονομία του είναι 483 χιλιόμετρα. Μέσω ταχυφορτιστή, συνδεδεμένο με την πρίζα για 10 λεπτά, η αυτονομία του μπορεί να φτάσει τα 122 χιλιόμετρα ή τα 314 χλμ. εάν φορτιστεί για 30 λεπτά. Αργότερα θα προστεθούν στις γκάμα και τετρακίνητες εκδόσεις, πιθανότατα με δύο ηλεκτρικά μοτέρ.

Η Cadillac θέλει να σταματήσει να προσφέρει μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης από το 2030 και για αυτό θα δούμε την εταιρεία να αναπτύσσει μια μεγάλη γκάμα ηλεκτρικών τα επόμενα χρόνια.
 

NEO TRAFIC
moto