7 φωτογραφίες »

Nέο Dartz Freze Nikrob

4.806 Επισκέψεις στο άρθρο (9/4/2021)

Η Dartz, με έδρα την Λιθουανία, προσφέρει το πιο φθηνό αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο στην Ευρώπη και ισχυρίζεται πως είναι ιδανικό για να κινηθεί κανείς μέσα στην πόλη. Ποια είναι η τιμή του;


To «πιο φθηνό αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση» κατασκευάζει και παράγει η λιθουανική εταιρεία Dartz, γνωστή για την εμπειρία πάνω σε 4Χ4 οχήματα, σε συνεργασία με την Nikrob.

To μοντέλο έχει όνομα Freze Nikrob και πρόκειται ουσιαστικά για την «ευρωπαϊκή» έκδοση του πολύ δημοφιλούς Wuling Hongguang Mini EV που είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας των κινεζικών εταιρειών SAIC και Wuling με την General Motors. Η Dartz ισχυρίζεται πως υπάρχει κενό στην αγορά την Ευρώπης στην κατηγορία των λιλιπούτειων ηλεκτρικών αυτοκινήτων πόλης και πιστεύει πως το Freze Nikrob μπορεί να το καλύψει επάξια. Εκπρόσωπος της Dartz δήλωσε: «Η αγορά έχει μόνο μικρά και μικρομεσαία ηλεκτρικά αλλά δεν υπάρχουν φθηνά και μίνι αυτοκίνητα πόλης».

Το Freze Nikrob είναι ουσιαστικά ίδιο με το αυτοκίνητο που κυκλοφορεί στην Κίνα με εξαίρεση κάποιες τροποποιήσεις στα φώτα και την προσθήκη περισσότερων συστημάτων ασφαλείας. Διαθέσιμες είναι δύο μπαταρίες με 9,2kWh ή 13,8kWh με την δεύτερη να προσφέρει αυτονομία έως και 200 χιλιομέτρων. Ένα ηλεκτρικό μοτέρ είναι τοποθετημένο στον πίσω άξονα και παράγει 18 άλογα, ενώ η μέγιστη τελική ταχύτητα που μπορεί να φτάσει το Freze είναι τα 100 χλμ./ώρα. Ο χρόνος που χρειάζεται για να το κάνει δεν έχει αποκαλυφθεί αλλά σίγουρα είναι αρκετός.

Οι τιμές του Freze Nikrob ξεκινούν από τις 9.999 ευρώ, είναι δηλαδή αρκετά φθηνότερο από το Dacia Spring που διαφημίζεται επίσης πως είναι το πιο προσιτό ηλεκτρικό στην Ευρώπη. Το Freze Nikrob προσφέρεται και σε Luxury έκδοση αντί 14.999 ευρώ που περιλαμβάνει την μεγαλύτερη μπαταρία, φιλικά προς το περιβάλλον υλικά κατασκευής για το εσωτερικό και άλλες αναβαθμίσεις.

Τον προηγούμενο μήνα έγινε το εμπορικό λανσάρισμα του μοντέλου στην Λιθουανία. Η Dartz ισχυρίζεται πως βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με εταιρείες που δραστηριοποιούνται πάνω σε υπηρεσίες car-sharing.

PEUGEOT NEW EVANS
4green