Το μοντέλο της Garage Italia και της Pininfarina.

Τα δύο μπροστινά καθίσματα έχουν δώσει τη θέση τους σε ένα ενιαίο κάθισμα-πάγκο.

Το πίσω μέρος το οποίο έχει μετατραπεί σε ντους.

Το νέο Fiat 500 Spiaggina 58.

Η Fiat πήρε την απόφαση να γιορτάσει την 60η επέτειο του ιστορικού μοντέλου.

Νέο Fiat 500 Spiaggina 58

5.105 Επισκέψεις στο άρθρο (5/7/2018)

Κατασκευάζοντας μία νέα ειδική έκδοση του 500 Jolly Spiaggina, η Fiat πήρε την απόφαση να γιορτάσει την 60η επέτειο του ιστορικού μοντέλου. Έτσι προέκυψε το νέο Fiat 500 Spiaggina 58.

Το νέο μοντέλο θα περιοριστεί σε 1.958 μονάδες, αριθμός που μόνο τυχαίος δεν είναι καθώς αυτό ήταν το έτος που έκανε την εμφάνιση του ο «πρόγονος» του αρχικού Cinquecento, ενώ στη συγκεκριμένη έκδοση το 500ράκι θα προσφέρεται ως κάμπριο έχοντας ως μοναδικό εξωτερικό χρώμα το ελαφρύ γαλάζιο που βλέπετε.
 
Από κει και πέρα άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν τις ρετρό ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, τους χρωμιωμένους καθρέφτες αλλά και τις χειρολαβές των θυρών, vintage λογότυπα της Fiat, καθώς και το λογότυπο «Spiaggina 58».
 
Στο εσωτερικό βλέπουμε το γαλάζιο χρώμα να έχει πάρει θέση στο ταμπλό, ενώ στο τιμόνι έχει πάρει θέση το λογότυπο της Fiat. Το σύστημα ψυχαγωγίας Uconnect με οθόνη επτά ιντσών προσφέρεται στάνταρ, καθώς και ένα ψηφιακό συγκρότημα οργάνων, αισθητήρες βροχής, αυτόματο σύστημα κλιματισμού και πίσω αισθητήρες στάθμευσης. Το νέο Fiat 500 Spiaggina 58 θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά με τη βενζινοκίνητη μονάδα 1,2 λίτρων που παράγει 69 ίππους και πληροί τους πιο πρόσφατους κανονισμούς Euro-6D.
Από κει και πέρα αξίζει να σημειωθεί πως η Fiat δεν ήταν η μόνη που γιόρτασε την 60ή επέτειο της Spiaggina, καθώς το ίδιο έκανε και η Garage Italia, η οποία αποκάλυψε τη δική της επετειακή έκδοση, αφαιρώντας οριστικά την οροφή. Το μοντέλο που μπορείτε να δείτε στις εικόνες πήρε την ονομασία «Spiaggina by Garage Italia» και δημιουργήθηκε από τη συνεργασία της Garage Italia και της Pininfarina.
 
Ίσως το πιο ενδιαφέρον στοιχείο να μην είναι η μη ύπαρξη οροφής, αλλά το πίσω μέρος το οποίο έχει μετατραπεί σε ντους, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τα δύο μπροστινά καθίσματα έχουν δώσει τη θέση τους σε ένα ενιαίο κάθισμα-πάγκο. Τέλος η Garage Italia αναφέρει πως το 500ράκι μπορεί αν εξοπλιστεί με οποιαδήποτε από τις επιλογές κινητήρα διατίθενται σήμερα στο κανονικό Fiat 500.

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto