Νέο Kia Niro: Με 182 ίππους το Plug-in, με 204 άλογα το ηλεκτρικό

Νέο Kia Niro: Με 182 ίππους το Plug-in, με 204 άλογα το ηλεκτρικό

9.414 Επισκέψεις στο άρθρο (1/3/2022)

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της Plug-in υβριδικής και της αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης του νέου Kia Niro έδωσε στη δημοσιότητα η κορεατική μάρκα, ταχτοποιώντας έτσι την εκκρεμότητα που υπήρχε.

Ανέλυσε το PHEV και το ηλεκτρικό Niro η Kia

Η Kia αποκάλυψε τη δεύτερη γενιά του Niro τον Νοέμβριο του 2021, ωστόσο μέχρι σήμερα πέραν των προδιαγραφών της υβριδικής έκδοσης δεν είχε προχωρήσει στη δημοσιοποίηση των στοιχείων των άλλων δύο εκδόσεων του μοντέλου, δηλαδή της Plug-in υβριδικής και της αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης. Αυτό συνέβη σήμερα, μπαίνοντας έτσι τέλος στην εκκρεμότητα που υπήρχε.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Πιο ισχυρό το Plug-in υβριδικό

Ξεκινώντας λοιπόν από τα στοιχεία της Plug-in υβριδικής έκδοσης, η Kia προχώρησε σε μικρή αναβάθμιση της ισχύς. Το σύστημα PHEV περιλαμβάνει τον τετρακύλινδρο κινητήρα Smartstream 1,6 λίτρων GDI και έναν νέο ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 84 ίππων αντί των 61 του παλαιού μοντέλου. Ως εκ τούτου η συνδυαστική ισχύς ανέρχεται στους 182 ίππους, αντιπροσωπεύοντας αύξηση 44 ίππων σε σχέση με το απερχόμενο Niro PHEV. Αναβαθμισμένη είναι και η μπαταρία ιόντων λιθίου καθώς πλέον έχει τοποθετηθεί μεγαλύτερη της τάξης των 11,1 kWh (από 8,9 kWh) που επιτρέπει μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία έως και 60 χιλιόμετρα.

Μεγαλύτερη αυτονομία στο ηλεκτρικό

Σε ότι αφορά το αμιγώς ηλεκτρικό Niro, χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 204 ίππων και 255 Nm ροπής. Η ισχύς είναι ίδια με την προηγούμενη γενιά, αν και η ροπή είναι χαμηλότερη αφού το απερχόμενο μοντέλο είχε 395 Nm. Η μπαταρία έχει την ίδια χωρητικότητα 64,8 kWh επιτρέποντας ηλεκτρική αυτονομία 463 χιλιόμετρα ήτοι 9 χιλιόμετρα περισσότερα σε σχέση με το παλιό πλέον μοντέλο. Χάρη στη δυνατότητα γρήγορης φόρτισης η μπαταρία φορτίζει από το 10 στο 80% σε 43 λεπτά, όμως επί του παρόντος η Kia δεν αποκάλυψε τους χρόνους φόρτισης από μια τυπική οικιακή πρίζα.

Συνέχεια του άρθρου >>>
peugeot
NISSAN