4 φωτογραφίες »

Η έκδοση Roadtrip του 308, βασίζεται στην εξοπλιστική έκδοση Allure Pack.

Νέο Peugeot 308 Roadtrip

6.689 Επισκέψεις στο άρθρο (19/6/2020)

Πριν από λίγες ημέρες η Peugeot αναβάθμισε και παρουσίασε το 308, ωστόσο φαίνεται πως η μάρκα δεν είχε τελειώσει με το συγκεκριμένο μοντέλο, αφού προχώρησε στην αποκάλυψη μίας ακόμα ειδικής έκδοσης. Γνωρίστε το Peugeot 308 Roadtrip.


Σύμφωνα με τη μάρκα, το περιορισμένης έκδοσης Peugeot 308 Roadtrip είναι αυτό ακριβώς που δηλώνει η ονομασία του, ένα μοντέλο κατάλληλα εξοπλισμένο για ταξίδια. Η έκδοση Roadtrip του 308, βασίζεται στην εξοπλιστική έκδοση Allure Pack του κανονικού 308 και είναι διαθέσιμο τόσο σε hatchback όσο και βάγκον.
 
Αμφότερα φέρουν συγκεκριμένη διακόσμηση, ενώ έχουν στη διάθεσή τους και τα νέα εξωτερικά χρώματα που διαθέτει πλέον η γαλλική μάρκα στο αναβαθμισμένο 308 που είδαμε πριν από λίγες ημέρες. Στα μπροστινά φτερά θα μπορέσει κανείς να δει τα λογότυπα «Roadtrip», ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τα παράθυρα στις πίσω θέσεις αλλά και το πίσω τζάμι είναι φιμέ. Ολοκληρώνοντας με το εξωτερικό να σημειώσουμε πως οι ζάντες είναι 16 ιντσών.
 
Στο εσωτερικό, ένα μέρος των καθισμάτων καλύπτεται από Alcantara, ενώ η διακοσμητική πορτοκαλί ή γκρι (ανάλογα την επιλογή) ραφή, μεταξύ άλλων βρίσκεται στο τιμόνι, στον επιλογέα ταχυτήτων και στα πλαϊνά των θυρών. Τέλος τα πεντάλ είναι από αλουμίνιο, όπως και το υποπόδιο, ενώ εδικά είναι και τα πατάκια.
 
Το Peugeot 308 Roadtrip μπορεί να παραγγελθεί με δύο υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες, βενζίνης ή ντίζελ. Ο 3κύλινδρος βενζινοκινητήρας 1,2 λίτρων PureTech 130 προσφέρεται είτε με εξατάχυτο κιβώτιο είτε με οκτατάχυτο αυτόματο, ενώ ίδιες ακριβώς είναι οι επιλογές και για τον 4κύλινδρο 1,5 λίτρων BlueHDi 130. Αμφότεροι προσφέρουν ισχύ 130 ίππων.
 
Ο βασικός εξοπλισμός για το Peugeot 308 Roadtrip περιλαμβάνει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων i-Cockpit 10 ιντσών, ηλεκτρικό χειρόφρενο, 3D σύστημα πλοήγησης και ψηφιακό ραδιόφωνο DAB. Όσον αφορά τα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης οδηγού περιλαμβάνουν: προσαρμοζόμενο cruise control, Visiopark με κάμερα 180 μοιρών, αυτόματο σύστημα φρεναρίσματος με προειδοποίηση σύγκρουσης, προειδοποίηση απόκλισης λωρίδας, αυτόματη αλλαγή φώτων κ.α.
 
Το κόστος απόκτησης δεν έχει γίνει γνωστό.

Hyundai
NISSAN