Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου

Το νέο S5, σύμφωνα με τη γερμανική φίρμα, χρειάζεται 4,7 δλ. για να ολοκληρώσει το 0-100 χλμ./ώρα.

Οι κόκκινες λεπτομέρειες είναι εμφανείς στο εσωτερικό του, με το χαρακτηριστικό λογότυπο S5 να βρίσκεται στο κάτω μέρος του τιμονιού

Νέο S5 Coupe με 350 PS

5.976 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 3/6/2016

H Audi αποκάλυψε και επίσημα την νέα γενιά του Audi S5, το οποίο υπόσχεται έντονες οδηγικές συγκινήσεις.

 
Όπως ήταν αναμενόμενο, η Audi στην επίσημη παρουσίαση που διοργάνωσε στα κεντρικά της στο Ίνγκολσταντ, παράλληλα με το A5 Coupe, αποκάλυψε στο κοινό και την κορυφαία έκδοσή του, το S5 Coupe. 

Προφανώς και το S5 βασίστηκε στη νεότερη γενιά του Audi A4, αφού χτίστηκε πάνω στην MLB evo πλατφόρμα, η οποία επέτρεψε στους μηχανικούς της γερμανικής φίρμας να μειώσουν το βάρος του και να αυξήσουν τα επίπεδα της στρεπτικής ακαμψίας του πλαισίου του. 


Αδιαμφισβήτητα το πιο ενδιαφέρον στοιχείο του νέου S5, είναι ο κινητήρας του, με την Audi να επέλεξε να τοποθετήσει κάτω από το καπό του τον 3λιτρος TFSI V6 κινητήρα με απόδοση 350 ίππων. Η κίνηση μεταδίδεται από ένα 8άρι αυτόματο κιβώτιο και στους 4 τροχούς, μέσω του νέου Quattro συστήματος τετρακίνησης.

Τέλος, όσον αφορά στις επιδόσεις του «καυτού» Coupe, η γερμανική φίρμα ανακοίνωσε πως για το 0-100 χλμ./ώρα, το νέο S5 χρειάζεται 4,7 δλ., με μέση κατανάλωση 7,3 λτ./100 χλμ. Λεπτομέρειες για την τελική ταχύτητα δεν έχουμε ακόμα, ωστόσο αναμένεται να αποκαλυφθεί στο εγγύς διάστημα. 

Tags: AUDI S5