15 φωτογραφίες »

Νέο Toyota Aygo X prologue

36.356 Επισκέψεις στο άρθρο (17/3/2021)

Το νέο Aygo... προλόγισε η Toyota προχωρώντας στην προεπισκόπηση της τρίτης γενιάς του δημοφιλούς μίνι μέσω του πρωτότυπου Aygo X prologue.


Η Toyota δεν έχει σκοπό να εγκαταλείψει το τμήμα των μίνι μοντέλων και το απέδειξε ξεκάθαρα παρουσιάζοντας το νέο της πρωτότυπο Aygo X prologue. Το νέο concept δείχνει το όραμα της μάρκας για το μέλλον του μοντέλου, το οποίο υπογραμμίζει πως είναι σχεδιασμένο από Ευρωπαίους για τους Ευρωπαίους!
 
Όπως μπορούμε να δούμε το νέο πρωτότυπο χαρακτηρίζεται από μεγάλους τροχούς και αρκετά μεγάλο εύρος, ενώ η αυξημένη απόσταση από το έδαφος του δίνουν ένα crossover χαρακτήρα. Πολύ εντυπωσιακά είναι ακόμα δύο χαρακτηριστικά. Το πρώτο αφορά τις κρυφές λαβές των θυρών, ενώ το δεύτερο τους πλευρικούς καθρέπτες που έρχονται με ενσωματωμένες «κάμερες δράσης» και η Toyota λέει ότι «είναι ιδανικοί για να καταγράψουν και να μοιραστούν στιγμές εξερεύνησης».
 
Μένοντας στο εξωτερικό, η δίχρωμη εμφάνιση του Aygo έχει διατηρηθεί και στο νέο πρωτότυπο γεγονός που υποδηλώνει ότι οι πελάτες θα έχουν και πάλι πρόσθετες επιλογές εξατομίκευσης για το αστικό αυτοκίνητο της Toyota, κάνοντας παράλληλα άνοιγμα στη νεολαία. Το εμπρόσθιο μέρος χαρακτηρίζεται από φωτιστικά σώματα που κάνουν την αρχή από το καπό του αυτοκινήτου και ενώνονται μεταξύ τους κάτω από το λογότυπο. Χαμηλότερα προς το έδαφος, η μεγάλη μάσκα, τα φώτα ομίχλης και η προστατευτική ποδιά υιοθετούν ένα εξαγωνικό μοτίβο. Στο πίσω μέρος η προστατευτική ποδιά στεγάζει μια βάση στήριξης ποδηλάτου, ενώ τέλος μια ενσωματωμένη σχάρα οροφής τονίζει το προφίλ του οχήματος, δημιουργώντας παράλληλα μία οπτική σύνδεση με τα εξαγωνικά πίσω φώτα που παραπέμπουν στο DNA του Aygo.
 
Οι εικόνες του εξωτερικού είναι οι μόνες που έχουμε για το Aygo X prologue. Η καμπίνα παραμένει ακόμα μυστήριο, όπως και τα μηχανικά σύνολα, ωστόσο, γνωρίζουμε πως στη νέα του γενιά, το ιαπωνικό μίνι θα συνεχίσει να προσφέρεται με κινητήρες καύσης. Θυμίζουμε πως όταν το νέο Toyota Aygo κάνει πρεμιέρα θα βασίζεται στην πλατφόρμα TNGA-B.

Τέλος. όσον αφορά το ντεμπούτο του αυτό υπολογίζεται προς το τέλος του 2021 ή στις αρχές του 2022, χωρίς όμως η Toyota να έχει επιβεβαιώσει κάτι σχετικά.

Toyota
test center