• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
5 φωτογραφίες »

Το εγχείρημα, σύμφωνα με την Toyota, ήταν αρκετά πιο δύσκολο από ό,τι αναμενόταν.

H Τοyota αποκάλυψε την Targa έκδοση της Supra

13.905 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/12/2020

H Toyota παρουσίασε την έκδοση Targa της νέας Supra και μένει να δούμε εάν θα την βάλει σε παραγωγή.


Στην παρουσίαση ενός νέου concept με την ονομασία GR Supra Sport Top προχώρησε η Toyota στην φετινή Έκθεση SEMA που γίνεται ψηφιακά. Το αυτοκίνητο είναι ουσιαστικά η έκδοση Targa της ολοκαίνουριας Supra, με την ίδια την φίρμα να κάνει λόγο πως η όλη κατασκευή επηρεάστηκε σαφώς από την Supra Τarga της γενιάς Α80 και ότι υπάρχουν πολλά κοινά στοιχεία με την Heritage Edition της τωρινής Supra που παρουσιάστηκε πρόσφατα.

Για να «κοπεί» η οροφή η Toyota χρειάστηκε να δοκιμάσει μια σειρά από μεθόδους γιατί η η «εγχείρηση» αποδείχτηκε πιο δύσκολη από ό,τι αρχικά αναμενόταν. Η οροφή τελικά αφαιρέθηκε και στην θέση της τοποθετήθηκαν δύο πάνελ 3D που εκτυπώθηκαν από το Κέντρο Ερευνών και Ανάπτυξης της φίρμας στην Βόρεια Αμερική. Για να μην επηρεαστεί η ακαμψία του αυτοκινήτου, οι μηχανικοί ενίσχυσαν σημεία της οροφής και το σασί, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση να μην αλλάζει η αρχική σχεδίαση του αυτοκινήτου.

Μέχρι αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν πληροφορίες για το ενδεχόμενο η Toyota να βάλει σε παραγωγή μια Targa έκδοση της Supra, αφού ένα τέτοιο ενδεχόμενο ίσως να δυσαρεστούσε την BMW. Ο λόγος είναι ότι η βαυαρική φίρμα προσφέρει την Z4, την cabrio έκδοση της Supra (τα δύο αυτοκίνητα μοιράζονται μηχανικά μέρη αλλά έχουν σαφείς διαφορές σε φιλοσοφία), και έτσι μια Targa έκδοση ίσως «έκοβε» πωλήσεις από την γερμανικό roadster.

Το εάν η Toyota θα προχωρήσει τελικά στην παραγωγή μιας Supra Targa θα το μάθουμε σύντομα.
 

Tags: TOYOTA, SUPRA, TARGA