8 φωτογραφίες »

Nέο Volkswagen ID.6

5.068 Επισκέψεις στο άρθρο (18/4/2021)

Το μεγαλύτερο, έως τώρα, μέλος της ηλεκτρικής γκάμας ID έκανε ντεμπούτο σε δύο διαφορετικές εκδόσεις Crozz και Χ.

To τρίτο μέλος της ηλεκτρικής οικογένειας ΙD παρουσίασε η Volkswagen αλλά σε αντίθεση με τα προηγούμενα δύο, το νέο μοντέλο ονόματι ID.6, θα διατεθεί αποκλειστικά στην Κίνα.

Αξίζει να σημειώσουμε μάλιστα πως η Volkswagen θα διαθέσει στην ασιατική χώρα δύο διαφορετικές εκδόσεις του νέου ID.6. Το ένα μοντέλο θα κατασκευαστεί μαζί με την κινεζική FAW και θα έχει όνομα ID.6 Crozz, ενώ το δεύτερο μαζί με την SAIC και θα ονομάζεται ID.6 X. Μηχανικά, τα δύο μοντέλα είναι ουσιαστικά ίδια ενώ αισθητικά, οι δύο εκδόσεις διαφοροποιούνται από τα διαφορετικά φωτιστικά σώματα μπροστά και πίσω και τους προφυλακτήρες τους.

Όπως και τα ID.3 και ΙD.4, το νέο ID.6 θα βασίζεται στην MEB πλατφόρμα του ομίλου, ωστόσο για να μπορέσει το νέο μοντέλο να λάβει και τρίτη σειρά καθισμάτων, η Volkswagen επέκτεινε το μήκος του αυτοκινήτου 4.876 χιλιοστά, με το μεταξόνιο να μεγαλώνει επίσης στα 2.965 χιλιοστά. Η VW θα διαθέσει το μοντέλο στην Κίνα με θέσεις για 6 ή 7 επιβάτες.

Η βασική έκδοση θα προσφέρει στον οδηγό 180 άλογα και θα δίνει την δυνατότητα στο αυτοκίνητο να πετυχαίνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 9,3 δευτερόλεπτα. Θα διατίθεται επίσης μια επιλογή στα 204 άλογα, ενώ στην κορυφή θα βρίσκεται η έκδοση με τα δύο ηλεκτρικά μοτέρ που θα κάνει το ID.6 τετρακίνητο και θα του προσφέρει 304 άλογα, ισχύ αρκετή για να πετύχει το 0-100χλμ./ώρα σε 6,6 δευτερόλεπτα. Σε κάθε περίπτωση η μέγιστη τελική ταχύτητα δεν θα ξεπερνά τα 160 χλμ./ώρα.

Όσον αφορά την αυτονομία, το ID.6 θα προσφερθεί είτε με μια μπαταρία 58 kWh είτε με μια μεγαλύτερη, χωρητικότητας 77 kWh. Η αυτονομία που θα προσφέρουν θα είναι 436 και 588 χιλιόμετρα αντίστοιχα, σύμφωνα με τα λιγότερα αυστηρά πρότυπα μετρήσεων NEDC.

H Volkswagen θέλει να λανσάρει οκτώ ID μοντέλα στην Κίνα μέχρι το 2023, καθώς επιθυμεί οι μισές πωλήσεις ηλεκτρικών που κάνει παγκοσμίως να προέρχονται από την χώρα αυτή.
 

Hyundai
4green