Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου

Το νέο Hyundai i20 Coupe WRC θα συμμετάσχει στους 13 αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rally του 2017

Το νέο μοντέλο είναι ακόμη πιο αγωνιστικό στην όψη, με μια επιθετική νέα εμφάνιση και εξελιγμένες τεχνολογίες

Νέο i20 Coupe για το WRC

Ημερομηνία δημοσίευσης: 1/12/2016

Το νέο αγωνιστικό της αυτοκίνητο, με το οποίο και θα συμμετάσχει στο επόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally της FIA, παρουσίασε η Hyundai Motorsport.

 
Οι τρεις οδηγοί της Hyundai Motorsport, Thierry Neuville, Hayden Paddon και Dani Sordo ήταν αυτοί που αποκάλυψαν το νέο Hyundai i20 Coupe WRC, με το οποίο και θα λάβουν μέρος στους 13 αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rally, για το 2017.
 
Το νέο αυτοκίνητο, το οποίο έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να «περνά» τους νέου τεχνικούς κανονισμού του WRC, παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια σχετικής εκδήλωσης για τα ΜΜΕ στο Autodromo Nazionale Monza της Ιταλίας.
 
Πρόκειται για ένα τρίθυρο i20 κουπέ, το οποίο και αποτελεί το τρίτο αυτοκίνητο της ομάδας από το ντεμπούτο της στο πρωτάθλημα το 2014 και μετά. Είχαν προηγηθεί τα Hyundai i20 WRC (2014-15) και New Generation i20 WRC (2016).
 
Το νέο μοντέλο είναι ακόμη πιο αγωνιστικό, με μια επιθετική νέα εμφάνιση και εξελιγμένες τεχνολογίες, ενώ οι κυριότερες αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, αφορούν τη βελτίωση της αεροδυναμικής και τη μηχανική πρόσφυση, ενώ υπήρξε και αύξηση της ισχύος του κινητήρα, με την ιπποδύναμη στα φρένα να φθάνει από τα 300 στα 380 bhp. Το δε συνολικό βάρος του αυτοκινήτου, έχει μειωθεί.
 
Όσον αφορά τους στόχους της Hyundai Motorsport, αυτοί τοποθετούνται πάνω από τους περσινούς, οπότε και σημείωσε την πιο επιτυχημένη σεζόν της στο WRC, με 2 νίκες και 10 πόντιουμ, τα οποία και της έδωσαν τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών.