• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Ήρθε επιτέλους η ώρα όπου η Chevrolet αποκάλυψε τη νέα C8 Corvette.

Η Stingray είναι η γρηγορότερη και ισχυρότερη βασική Corvette.

Εξωτερικά η νέα Corvette συνεχίζει να διατηρεί το σχεδιασμό που μας έχει συνηθίσει.

Το εσωτερικό έρχεται πιο φρέσκο.

Ντεμπούτο για τη νέα Chevrolet C8 Corvette

Διαβάστηκε από 3004 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/7/2019
 

Μετά από σωρεία teaser και κατασκοπευτικών φωτογραφιών, ήρθε επιτέλους η ώρα όπου η Chevrolet αποκάλυψε τη νέα C8 Corvette, η οποία αποτελεί την πρώτη κεντρομήχανη Corvette που έχει κατασκευαστεί από καταβολής του μοντέλου!

Αν και ο σχεδιαστής Zora Arkus-Duntov πριν από περίπου μισό αιώνα σχεδίασε την πρώτη κεντρομήχανη Corvette, η Chevrolet αποκάλυψε σήμερα το διάσημο σπορ μοντέλο και το έκανε μέσω της ολοκαίνουργιας Chevrolet Corvette Stingray.
 
Σύμφωνα με την αμερικανική μάρκα η Stingray είναι η γρηγορότερη και ισχυρότερη βασική Corvette και όπως πολλοί φαντάζονται η αιτία για αυτό είναι ο V8 6,2 λίτρων κινητήρας. Το μοτέρ αν και προέρχεται από την C7 Stingray, λογίζεται ως νέο καθώς έχει δεχτεί αλλαγές στο σχεδιασμό, ενώ αποκόμισε και περισσότερη ισχύ. Ως εκ τούτου έλαβε την ονομασία LT2 και τοποθετήθηκε πίσω από τους επιβάτες. Η νέα C8 Stingray έχει την ισχύ 490 ίππων, ενώ με το προαιρετικό πακέτο Z51 Performance ανεβαίνει στους 495 ίππους. Η ισχύς αυτή διαχειρίζεται αποκλειστικά από ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων (υπάρχει και η επιλογή των paddles στο τιμόνι), με την κίνηση να πηγαίνει στον πίσω άξονα.
 
Σε ότι αφορά τις επιδόσεις η Chevrolet δεν προχώρησε στην δημοσίευση των αριθμών, ωστόσο η βασική C8 Corvette θα κάνει το σπριντ 0-96χλμ./ώρα σε χρόνο κάτω των τριών δευτερολέπτων.
 
Εξωτερικά η νέα Corvette συνεχίζει να διατηρεί το σχεδιασμό που μας έχει συνηθίσει στα τελευταία μοντέλα, με πολλές δυναμικές γραμμές, μεγάλους αεραγωγούς και φαρδύ πίσω μέρος. Το εσωτερικό έρχεται πιο φρέσκο και χαρακτηρίζεται από ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων, μία διαγώνια τοποθετημένη οθόνη αφής του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, ενώ στο πλάι της κεντρικής κονσόλας έχει τοποθετηθεί μία στενή κάθετη λωρίδα που φιλοξενεί σχεδόν όλα τα κουμπιά.
 
Αν θέλει κάποιος να αυξήσει το κόστος της νέας Chevrolet C8 Corvette υπάρχει ένα μακρύς κατάλογος προαιρετικού εξοπλισμού που μπορεί να τον βοηθήσει, ωστόσο η GM εκτιμά ότι η βασική C8 Stingray θα τιμολογηθεί λιγότερο από 60.000 δολάρια (53.500 ευρώ περίπου).

Tags: CORVETTE