H τωρινή γενιά Toyota Supra.

H τωρινή γενιά Toyota Supra.

Η επόμενη Toyota Supra θα είναι «πράσινη», θα καίει συνθετική βενζίνη

1.696 Επισκέψεις στο άρθρο (6/2/2024)

- Η νέα Supra θα έχει εκδόσεις με ηλεκτρικό και θερμικό κινητήρα
- Σε συνεργασία με την BMW ο νέος θερμικός κινητήρας του Supra
- Θα προσφέρει γύρω στα 400 άλογα
- Πριν την νέα γενιά, έρχεται έκδοση επιδόσεων του τωρινού Supra

Η νέα Supra θα έχει εκδόσεις με ηλεκτρικό και θερμικό κινητήρα

Η Toyota ετοιμάζει νέα γενιά της Supra, όπως αναφέρουν πηγές, και πιθανολογείται ότι θα μπει στην παραγωγή μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Μέχρι πρότινος, οι περισσότεροι πίστευαν ότι η Toyota θα εξοπλίσει το νέο μοντέλο με μπαταρία και ηλεκτροκινητήρες και θα διατηρούσε ταυτόχρονα και μια έκδοση με θερμικό κινητήρα. Νέες πληροφορίες αναφέρουν πως η Toyota όχι μόνο θα προσφέρει μια έκδοση με θερμικό κινητήρα, αλλά ετοιμάζει και κάτι ιδιαίτερο για αυτόν.

Σε συνεργασία με την BMW ο νέος θερμικός κινητήρας της Supra

Σύμφωνα με ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, η Supra θα λάβει νέο μοτέρ που θα κατασκευαστεί σε συνεργασία με την BMW και θα διαθέτει παρόμοια χαρακτηριστικά με τον τωρινό κινητήρα που βρίσκεται στην Supra. Η σημαντική διαφορά είναι πως ο νέος κινητήρας θα έχει την δυνατότητα να τροφοδοτείται από συνθετικό καύσιμο και ότι θα μπορεί να συνδυαστεί με ήπια υβριδική τεχνολογία.

Θα προσφέρει γύρω στα 400 άλογα

Δεν είναι εύκολο να βρει κανείς συνθετικά καύσιμα στην αγορά. Για τον λόγο αυτό, το μοτέρ της Supra θα μπορεί να καίει και κανονική, αμόλυβδη βενζίνη. Ο νέος κινητήρας λογικά θα προσφέρει γύρω στα 400 άλογα, δίνοντας του ανώτερη ισχύ από αυτόν στο σημερινό μοντέλο που προσφέρει 340 άλογα. Σύμφωνα με τις αναφορές, το νέο μοντέλο θα διατηρήσει την επιλογή για χειροκίνητο κιβώτιο έξι ταχυτήτων, ενώ ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων θα είναι επίσης διαθέσιμο.

Πριν την νέα γενιά, έρχεται έκδοση επιδόσεων του τωρινού Supra

Πριν τον ερχομό της νέας γενιάς Supra, η Toyota ετοιμάζει να ανανεώσει την ήδη υπάρχουσα Supra με μια έκδοση υψηλών επιδόσεων, ονόματι GRMN. Η έκδοση αυτή θα έχει τον ίδιο 6κύλινδρο κινητήρα 3,0 λίτρων με διπλό turbo που έχει η BMW M4 CSL και αναμένεται να προσφέρει περίπου 551 άλογα.  

LINGLONG STOXOS TOP 5
test center