Οδηγούμε το μικρότερο μέλος του M Division στην πίστα του Hungaroring.

Οδηγούμε το μικρότερο μέλος του M Division στην πίστα του Hungaroring.

Οδηγούμε: BMW M2

15.466 Επισκέψεις στο άρθρο (24/6/2016)

Με «καυτή» εμφάνιση, 370 άλογα στους πίσω τροχούς και χειμαρρώδη οδικά χαρακτηριστικά, η BMW M2 είναι ικανή να σε πλανέψει και να σε παρασύρει στο δρόμο της οδηγικής ακολασίας…

Με μια ματιά
To πιο compact μοντέλο Μ
Με μηχανικά μέρη από Μ3/Μ4
370 άλογα στους πίσω τροχούς
0-100 σε 4,3 δλ. και τελική 270 χλμ./ώρα
 
Tα πολλά λόγια είναι φτώχεια: Η νέα M2 ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη θρυλική ιστορία του M-Division της BMW, το οποίο παρεμπιπτόντως γνωρίζει στιγμές εμπορικής δόξας, αφού οι πωλήσεις για το 2015 ξεπέρασαν τις 64.000 μονάδες, όταν το 2010 ήταν λιγότερες από 20.000… Η M2 είναι το πιο compact μοντέλο της φίρμας σήμερα και σύμφωνα με τους Γερμανούς ήρθε για να συνεχίσει το θρύλο, που ξεκίνησε η ΒΜW 2002 turbo τη δεκαετία του `70 με μικρές διαστάσεις, σπορ DNA και δυναμικά χαρακτηριστικά, που απογειώνουν την οδηγική ευχαρίστηση. Όπως άλλωστε έκανε και η προκάτοχος της M2, η BMW 1M Coupe - δεν ονομάστηκε Μ1 για να μην υπάρχει σύγχυση με το ομώνυμο υπεραυτοκίνητο, που ήταν το πρώτο αυτοκίνητο «παραγωγής» του M-Division πίσω στο 1978. 
 
«Τούμπανο» η μπέμπα
Λίγη σημασία έχουν όμως έχουν αυτά. Αυτό που μετράει είναι πως η αναμονή για την πολυπόθητη οδήγηση της M2 έλαβε τέλος. Μόλις άνοιξαν οι πόρτες του πούλμαν που μετέφερε την (πολυπληθή) ελληνική αποστολή στην πίστα Hungaroring διαπιστώσαμε πως η BMW M2 έχει τον τρόπο να επιβάλλεται με την πρώτη ματιά και ας είναι το μικρότερο μοντέλο της M division. Για να έχετε μια τάξη μεγέθους, το μήκος της είναι στα 4.468 χλστ και το μεταξόνιο 2.693 χλστ., ήτοι 202 και 117 χλστ. αντίστοιχα, πιο κοντά από της Μ3. Όπως και να έχει, κάθε σημείο του φαρδιού (έχει τα ίδια μετατρόχια με τις Μ3/Μ4) και χαμηλού αμαξώματος φωνάζει τον «καυτό» χαρακτήρα της M2: Από τις τεράστιες εισαγωγές του αέρα και τις κοφτερές γωνίες του μπροστινού προφυλακτήρες, μέχρι τα «φουσκωμένα» φτερά με τα χαρακτηριστικά βράγχια και το σήμα Μ2 στα πλάγια, τον εντυπωσιακό πίσω διαχύτη και το σήμα καταταθέν των μοντέλων Μ, τις δύο διπλές πίσω εξατμίσεις. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

citroen
4green