Ο turbo βενζινοκινητήρας χωρητικότητας 2,0 λτ. αποδίδει 10 άλογα περισσότερα (320 PS), σε σχέση με τον προκάτοχό του με 400 Nm ροπής.
Τεχνολογική εξέλιξη
16.782 Επισκέψεις στο άρθρο (10/6/2017)
Το νέο Τype-R βασίζεται στο ολοκαίνουριο Civic 10ης γενιάς. Σε σχέση με εκείνο είναι σαφώς πιο εστιασμένο στο σκληροπυρηνικό κοινό που ανέκαθεν «μιλούσε» το εκάστοτε Τype R, όμως τώρα το Civic Type R πάει και ένα βήμα πιο πέρα. Αυτό επιτυγχάνεται αρχικά μέσω της νέας πλατφόρμας που είναι κατά 16 κιλά ελαφρύτερη και κατά 38% πιο στιβαρή από του προηγούμενου. Προίκα αυτής εκτός των άλλων, είναι η πολύ «μελετημένη» ως προς την οδηγοκεντρική συμπεριφορά του Civic, προσέγγιση, ενώ στοιχεία από το πολύ καλό Type R της προηγούμενης γενιάς πέρασαν και εδώ αλλά σημαντικά βελτιωμένα. Τα μπροστινά γόνατα Dual Axis της ανάρτησης, ο κινητήρας VTEC Turbo που είναι πιο ελαστικός χαμηλά και διατηρεί την ροπή των 400 Νm σε πιο ψηλές στροφές, το πιο «κοντό» γρανάζωμα του υδρόψυκτου σασμάν, το μπλοκέ διαφορικό και η κορυφαία αεροδυναμική ,στοιχεία της οποίας προκαλούν το αισθητικό αποτέλεσμα, τα γνωρίσαμε από την προηγούμενη γενιά του Civic Type R. Το μεγαλύτερο μεταξόνιο (2.699 χλστ.), τα φαρδύτερα μετατρόχια (1.599 χλστ. εμπρός και 1.593 χλστ. πίσω) και η προσθήκη της επιλογής Comfort στο πρόγραμμα παραμετροποίησης της συμπεριφοράς του, καθιστούν αυτό το Type R πιο αποτελεσματικό από το προηγούμενο, διατηρώντας το ως τον βασιλιά των προσθιοκίνητων αυτοκινήτων παραγωγής.
Μεγαλύτερο σε μήκος, ελαφρύτερο σε βάρος και με 38% πιο στιβαρή πλατφόρμα. Αυτά είναι μερικά από τα «όπλα» που κρύβει στη φαρέτρα του το νέο Honda Civic Type R.
Στην honda σχεδιασαν τον βασιλια,δημιουργησαν το απολυτο με εντυπωσιακη συμπεριφορα τεχνολογια αιχμης ποιοτητα που απλα δεν εχει αντιπαλο και οπτικη πανδαισια σε καθε σημειο του μεσα εξω που εμενα με εκανε να το αγαπησω!
Και πως να γινει αλλιως οταν προκειται για απολυτο μηχανημα που θα στοιχειωσει τα ονειρα καθε οδηγου?
Αυτοκρατορας στον δρομο που επιβαλλεται με την παρουσια του,ακριβο σιγουρα αλλα παραλληλα μοναδικο και τελειο γιατι δεν εχει αντιπαλο.....με δυο λογια θεικο!!
Eimai katoxos S2000 kai den prokeitai na to poulhsw pote giati akomh ka8e fora pou to odhg me kanei na xamogelw. Goustarw polu thn honda alla auto edw to civic einai epieikws kagkouriko kai den 8a to agoraza pote. Kai se merika xronia 8a deixnei polu palio opws ola ta akompsa sxediastika autokinhta. Krima pragmatika.
ποιος θα ειναι ο μαγκας ο φραγκατος το αλανι που θα παρει το Typer και θα απορριψει τη δηθενια την ψευτοχλιδη και το ψωνιστικο ποζεριλικι....; ΕΝΑ εκατομμυριο like σε ολα τα "κωλοπαιδα" της υφηλιου
Στην honda σχεδιασαν τον βασιλια,δημιουργησαν το απολυτο με εντυπωσιακη συμπεριφορα τεχνολογια αιχμης ποιοτητα που απλα δεν εχει αντιπαλο και οπτικη πανδαισια σε καθε σημειο του μεσα εξω που εμενα με εκανε να το αγαπησω! Και πως να γινει αλλιως οταν προκειται για απολυτο μηχανημα που θα στοιχειωσει τα ονειρα καθε οδηγου? Αυτοκρατορας στον δρομο που επιβαλλεται με την παρουσια του,ακριβο σιγουρα αλλα παραλληλα μοναδικο και τελειο γιατι δεν εχει αντιπαλο.....με δυο λογια θεικο!!
Το πιο δυνατό και γρήγορο εργοστασιακό μπροστοκίνητο που έχει να μας επιδείξει η σημερινή τεχνολογία!!!
Κ Ο Ρ Υ Φ Α Ι Ο
Eimai katoxos S2000 kai den prokeitai na to poulhsw pote giati akomh ka8e fora pou to odhg me kanei na xamogelw. Goustarw polu thn honda alla auto edw to civic einai epieikws kagkouriko kai den 8a to agoraza pote. Kai se merika xronia 8a deixnei polu palio opws ola ta akompsa sxediastika autokinhta. Krima pragmatika.
ποιος θα ειναι ο μαγκας ο φραγκατος το αλανι που θα παρει το Typer και θα απορριψει τη δηθενια την ψευτοχλιδη και το ψωνιστικο ποζεριλικι....; ΕΝΑ εκατομμυριο like σε ολα τα "κωλοπαιδα" της υφηλιου