Οδηγούμε το νέο Opel Corsa

127.638 Επισκέψεις στο άρθρο (28/11/2019)

Το AutoΤρίτη βρίσκεται στην Κροατία για την πανευρωπαϊκή παρουσίαση του νέου Corsa, το οποίο γράφει μια νέα σελίδα στην πλούσια ιστορία του, με τη νέα, έκτη γενιά να αλλάζει ριζικά και σε όλους τους τομείς.


What is new
- Μήκος 4,06 μέτρα
- Σε νέο πάτωμα (πλατφόρμα CMP)
- Σχεδόν 110 κιλά ελαφρύτερο από πριν
- Με ψηφιακό πίνακα οργάνων
- Κινητήρες βενζίνης, diesel & ηλεκτρική έκδοση
- Από 13.580 ευρώ

Το ολοκαίνουργιο, 6ης γενιάς, Opel Corsa είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα και hot μοντέλα που παρουσιαστήκαν φέτος, και φυσικά ένα από τα σημαντικότερα αυτοκίνητα στην ιστορία της Opel, βρισκόμενο στην αγορά από τον Σεπτέμβριο του 1982 μέχρι και σήμερα. Σε αυτά τα σχεδόν 40 χρόνια παρουσίας του έχει πουλήσει πάνω από 13,6 εκ. μονάδες, ενώ και στην ελληνική αγορά το εμπορικό ενδιαφέρον για αυτό είναι μεγάλο, έχοντας μάλιστα πρωταγωνιστήσει στα chart των πωλήσεων. Η νέα γενιά, λοιπόν, έρχεται για να συνεχίσει την επιτυχημένη αυτή πορεία.

Από λευκή κόλλα χαρτί
Οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί του νέου Corsa -η νέα γενιά φέρει πλέον το κωδικό γράμμα F- δεν κράτησαν κάτι από το προηγούμενο, αλλά αντιθέτως το άλλαξαν ριζικά και εκ βάθρων. Σε αυτό, βέβαια, συνέβαλε και η συνεργασία της Opel με τον όμιλο PSA, ωστόσο πρέπει να πούμε πως το μοντέλο καταφέρνει και διατηρεί την «σφραγίδα» Opel με ένα γερμανικό DNA.

Αναλυτικότερα, το Corsa F σχεδιάστηκε από το «μηδέν», χτίστηκε πάνω στη νεότερη και ελαφρύτερη αρθρωτή πλατφόρμα CMP, εφοδιάστηκε με νέα κινητήρια σύνολα βενζίνης και πετρελαίου και είδε το τεχνολογικό του υπόβαθρο να αναβαθμίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό, πάντα όμως στη λογική της Opel του εκδημοκρατισμού των τεχνολογιών.

Πριν μπούμε στο κυρίως πιάτο να υπενθυμίσουμε πως το νέο Opel Corsa είναι διαθέσιμο για παραγγελίες, με τιμή από  13.580 ευρώ. Οι πιο ενδιαφέρουσες εμπορικά εκδόσεις των 100 ίππων βενζίνης και diesel κοστίζουν από 14.380 και 15.980 ευρώ αντίστοιχα.

Δείτε εδώ τις τιμές και τον εξοπλισμό του νέου Opel Corsa

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

PEIRAIOS LEASING
OPEL