Η ανάρτηση του Corsa περνά τις λακκούβες με αθόρυβο και βελούδινο τρόπο και σε συνάρτηση με την πάντα πολύ καλή ποιότητα κύλισης, πιστεύεις πως οδηγείς αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας.

Σε στριφτερές διαδρομές το πλαίσιο και η ανάρτηση διαχειρίζονται αποτελεσματικά τις μετατοπίσεις του βάρους, με το μπροστινό μέρος να είναι άνετα διαχειρίσιμο.

Στο δρόμο: Το καλύτερο Corsa που οδηγήσαμε ποτέ

127.635 Επισκέψεις στο άρθρο (28/11/2019)

Η διαφορετική αίσθηση που λαμβάνει ο οδηγός στο νέο Corsa ξεκινά πριν μιζάρεις το κλειδί. Κάθεσαι πιο χαμηλά και το τιμόνι το ρυθμίζεις εκεί που το θες, ενώ από τα πρώτα χιλιόμετρα συνειδητοποιείς πόσο έχει συμβάλει η μείωση βάρους, με το πόσο ανάλαφρο δείχνει στο δρόμο, διατηρώντας το σίγουρο και γεμάτο αυτοπεποίθησή πάτημά του. Σημαντική δουλειά έχει γίνει στο κομμάτι της άνεσης, με την ανάρτηση να περνά τις λακκούβες του ορεινού δικτύου της Κροατίας, που θυμίζει εν πολλοίς το οδικό δίκτυο της Ελλάδας, με αθόρυβο και βελούδινο τρόπο. Όχι πως υστερούσε ποτέ σε αυτόν τον τομέα, τουναντίον, απλά έγινε πολύ καλύτερο και σε συνάρτηση με την πάντα πολύ καλή ποιότητα κύλισης, πιστεύεις πως οδηγείς αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας.

Κατηφορίζοντας από τα βουνά προς τις ακτές της Δαλματίας ανεβάσαμε ρυθμό για να δούμε την αντίδραση του νέου Corsa σε πιο πιεστικές συνθήκες. Το τιμόνι είναι ακριβές και αποτελεσματικό με την επικοινωνία που έχει με τους κινητήριους τροχούς, ωστόσο εξακολουθεί να έχει ελαφριά αίσθηση, η οποία βελτιώνεται μόνο όταν επιλέγεις το sport προφίλ οδήγησης (όπου είναι διαθέσιμο). Σε στριφτερές διαδρομές το πλαίσιο και η ανάρτηση διαχειρίζονται αποτελεσματικά τις μετατοπίσεις του βάρους, με το μπροστινό μέρος να είναι άνετα διαχειρίσιμο και την συνολική συμπεριφορά να χαρακτηρίζεται ουδέτερη και προβλέψιμη, με την υποστροφή να θέλει χοντρό λάθος για να εμφανιστεί πριν γίνει και πάλι παρελθόν από την επέμβαση των ηλεκτρονικών.   

Γεμάτο τεχνολογίες
Στο νέο Corsa, η Opel προσφέρει τεχνολογίες και συστήματα υποβοήθησης μέχρι πρότινος γνωστά από μεγαλύτερες κατηγορίες. Χαρακτηριστικό είναι το προσαρμοζόμενο σύστημα αντιθαμβωτικού φωτισμού IntelliLux LED matrix light, όπως και τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης αυτόνομου φρένου (στάνταρ από τη βασική), Lane Keep Assist, που επεμβαίνει στο τιμόνι αν αλλάξετε λωρίδα, προσαρμοζόμενου Cruise Control, το Flank Protection που προειδοποιεί τον οδηγό εάν μία πλευρά του αυτοκινήτου κινδυνεύει να έρθει σε επαφή με ένα αντικείμενο κατά το παρκάρισμα, αλλά και το park pilot που αναλαμβάνει τις μανούβρες στο παρκάρισμα, καθώς και κάμερα οπισθοπορείας 180 μοιρών.

Προηγούμενη

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

ELASTIKA 2024
OPEL