Οι 5 χειρότερες «καφρίλες» στους ελληνικούς δρόμους!

Οι 5 χειρότερες «καφρίλες» στους ελληνικούς δρόμους!

24.274 Επισκέψεις στο άρθρο (25/12/2021)

Οι εξυπνάκηδες που σπάνε τα νεύρα χιλιάδων οδηγών! Δεν χαμπαριάζουν τίποτα και δρουν λες και ο δρόμος τους ανήκει. Εσένα ποιοι σε βγάζουν από τα ρούχα σου; Πως τους «εντοπίζεις» και τι προτείνεις για αντιμετώπιση;

 

Οι εξυπνάκηδες που σπάνε νεύρα!

Οι δρόμοι είναι για όλους μας και αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Καθημερινά ωστόσο γινόμαστε θεατές ή και θύματα όλων αυτών που δεν υπολογίζουν τίποτα και συχνά προκαλούν το δημόσιο αίσθημα. Αν έχεις όρεξη και χρόνο, μπορείς να «πλακώνεσαι» όλη μέρα, όμως σίγουρα δεν είναι αυτός ο ενδεδειγμένος τρόπος για την αντιμετώπισή τους. Πρώτα όμως πρέπει να τους εντοπίσουμε και να τους απομονώσουμε... Βασικότερο χαρακτηριστικό τους είναι να κάνουν παραβάσεις που υποδηλώνουν πως δεν τους νοιάζει κανένας άλλος εκτός από αυτούς.

Λ.Ε.Α.

Αγαπημένη τους είναι η οδήγηση στη Λ.Ε.Α (Λωρίδα Εκτακτης Ανάγκης). Εκτός από ενοχλητική για τους άλλους οδηγούς, αυτή η παράβαση είναι και επικίνδυνη γιατί αν έχει γίνει κάτι στο δρόμο μπροστά, ο «μάγκας» εμποδίζει την πρόσβαση των αρχών. Όπως διαπιστώσαμε από σχετικά δημοσιεύματα, υπάρχει μεγάλος θυμός γι' αυτήν την ενέργεια από πολλούς και ήδη έχουμε προτείνει στα αρμόδια υπουργεία λύσεις. Το ενθαρρυντικό είναι πως διαβάζοντας τις δικές σας προτάσεις, είδαμε πως τελικά ίσως και να υπάρχει ελπίδα για να κάνουμε καλύτερες και ασφαλέστερες τις μετακινήσεις όλων μας.

Μπαίνει από το πλάι και πάει πρώτος στο φανάρι

Μια άλλη παράβαση που παρατηρείται καθημερινά στους δρόμους και έχει το ίδιο κίνητρο με αυτόν που οδηγεί στη Λ.Ε.Α, είναι η προσπέραση της ουράς σε ένα φανάρι, ώστε ο «έξυπνος» να πάει πιο γρήγορα στη δουλειά του αδιαφορώντας για το γεγονός πως περιμένετε υπομονετικά για να περάσετε και μπορεί να σας αναγκάσει να περιμένετε πολύ περισσότερο. Αυτό το είδος «παραβάτη» έχει και άλλες, χειρότερες «ιδιότητες». Υπάρχει για παράδειγμα και αυτός που μπαίνει πρώτος στο φανάρι για να παρακάμψει την ουρά, όμως δεν ξεκινάει όταν ανάβει πράσινο... Θέλει την κόρνα του και τα μπινελίκια του για να πάρει μπροστά. Αυτό το κάνει είτε για να φανεί και να σε εκνευρίσει ακόμα περισσότερο, είτε γιατί αφαιρέθηκε μιλώντας στο κινητό του.

Μιλάει στο κινητό

Αλλο ένα χαρακτηριστικό σημείο των καιρών στους δρόμους μας και συγκαταλέγεται σίγουρα στις ενοχλητικές παραβάσεις. Όλοι μας (κακώς) μιλάμε καποια στιγμή, στο κινητό ενώ οδηγούμε, υπάρχουν όμως και αυτοί που το κάνουν συστηματικά και το κάνουν μόνο όταν οδηγούν. Το κακό με αυτή την παράβαση είναι πως την ώρα που μιλάει στο κινητό, γίνεται κινητό εμπόδιο για τους υπόλοιπους οδηγούς. Δεν ξέρουμε ούτε που πηγαίνει, ούτε που θέλει να πάει και στην καλύτερη περίπτωση μας εκνευρίζει, όμως στη χειρότερη μπορεί να προκαλέσει ατύχημα, με συχνότερα θύματα τους οδηγούς μοτοσυκλετών.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Σχολιάστε
Δοκιμή: Mercedes EQB με 7 θέσεις
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel