• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Ποιες είναι οι διαφορές σε κάθε τύπο βαφής;

Απλό ή μεταλλικό χρώμα; Ποια η διαφορά τους;

Διαβάστηκε από 19132 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 7/2/2018

Τεχνικό θέμα: Ποιοι είναι οι 4 τύποι βαφής που υπάρχουν, ποιοι οι πιο διαδεδομένοι και που διαφέρουν; Ποια θεωρείται η καλύτερη επιλογή;

 
Ποιες είναι οι σημαντικότερες διαφορές ανάμεσα στα απλά και τα μεταλλικά χρώματα; Γνωρίζετε ποιο είναι το «βασικό συστατικό» των περλέ και ματ χρωμάτων; Ώρα να μάθετε τα πάντα για το χρώμα του αυτοκινήτου σας, τη σύστασή του, αλλά και τις διαδικασίες συντήρησης του, ώστε να παραμείνει σε άριστη κατάσταση!

Έχετε καταλήξει στο επόμενό σας αυτοκίνητο, επιλέξατε με τι κινητήρα θα κινείται και τι θα περιλαμβάνει το πακέτο εξοπλισμού. Ποιο είναι, άραγε, το τελευταίο στάδιο διαμόρφωσης του νέου σας οχήματος; Ασφαλώς το χρώμα του αμαξώματος. Αλλοτε η δημοφιλέστερη επιλογή ήταν το μαύρο, σήμερα το λευκό κερδίζει όλο και περισσότερους υποψήφιους αγοραστές. Αλλά το ερώτημα που παραμένει αναπάντητο και δημιουργούσε ανέκαθεν προβληματισμούς ήταν το είδος του χρώματος. 

Σίγουρα έχετε ακούσει για απλές, μεταλλικές, περλέ και ματ εξωτερικές επιφάνειες, όμως ποιες είναι οι διαφορές τους; Ποια τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της εκάστοτε επιλογής; Διαφέρουν ως προς τη σύσταση και την αντοχή; Αξίζει να δαπανήσετε το επιπλέον κόστος για την απόκτηση του μεταλλικού χρώματος; Σε αυτό το κείμενο θα βάλουμε στο «μικροσκόπιο» τα είδη εξωτερικής βαφής, ενώ ταυτόχρονα θα αναλύσουμε τις μεθόδους προστασίας της, ώστε το χρώμα να διατηρηθεί στην κατάσταση που ήταν την ημέρα που βγήκε από το εργοστάσιο!

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 
  • Άρης

    Για αυτοκίνητα με χοντρή λαμαρίνα αλλά και όσα έχουν πολλά μερεμέτια (στόκους,κολλήσεις,κτλ), χρώμα μονής, γυάλισμα και καθάρισες.Μειονέκτημα βγαίνει μόνο σε βασικές αποχρώσεις.Πλεονέκτημα, το βάφεις κομμάτι-κομμάτι εάν δεν αντέχουν τα οικονομικά σου και να στο τρακάρουν ή στο γδάρουν, μια τοπική βαφή και τέλος. Για αυτοκίνητα με λεπτότερη λαμαρίνα, με γλυκές γραμμές και με λίγα επιφανειακά μερεμέτια σε άπειρες αποχρώσεις (εδώ ανήκουν και τα μεταλλικά χρώματα), αλλά και ντούρασελ που λένε στην σκληρότητα, η βαφή με σύστημα διπλής, δηλαδή πρώτα χρώμα βάσης και μετά βερνίκι (συνήθως ακρυλικό αλλά και ακριβότερο το ουρεθάνης) είναι μονόδρομος.Μειονέκτημα, ξεκινάνε οι τιμές από ακριβές εώς πανάκριβες, και δεν τα πάνε τόσο καλά στις αποχρώσεις όταν γρατζουνιστεί ή πρέπει να βαφτεί ξανά κάποιο κομμάτι.Πλεονέκτημα,η φαντασία αχαλίνωτη. Βαφή τριών σταδίων, εδώ ανήκουν οι πέρλες και τα χαμαιλέων χρώματα. Φαντασία και ομορφιά.Μειονέκτημα ότι και της διπλής. Βαφή τεσσάρων σταδίων, εδώ ανήκουν τα καραμελοχρώματα (candys) που βγαίνουν σε τέσσερα βασικά χρώματα (βάσης) και άπειρες αποχρώσεις.Μειονέκτημα, πανάκριβα, μπελαλίδικα, και ότι ισχύει στα διπλής. Πλεονέκτημα, σου έρχεται να τα φάς και το αυτοκίνητο από τροχοφόρο γίνεται σταθερό πέρνοντας την θέση της τηλεόρασης που την πετάς, μέσα στο σαλόνι. Τέλος υπάρχουν και τα λαστιχοχρώματα ή φύλλα επικάλυψης βινυλίου, με διάρκεια ζωής 3-4 χρόνια.Πλεονέκτημα, το ξεφλουδίζεις και το ξαναβάφεις όποτε θέλεις.

      1

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Υπηρεσίες - Προϊόντα