• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
2 φωτογραφίες »

Ποιες είναι οι διαφορές σε κάθε τύπο βαφής;

Το καλό, το φθηνό ή το πιο άγριο; Απλό, μεταλλικό, πέρλα ή ματ χρώμα;

110.596 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 18/6/2021

Τεχνικό θέμα: Ποιοι είναι οι 4 τύποι βαφής που υπάρχουν, ποιοι οι πιο διαδεδομένοι και που διαφέρουν; Ποια θεωρείται η καλύτερη επιλογή;

Ποιες είναι οι σημαντικότερες διαφορές ανάμεσα στα απλά και τα μεταλλικά χρώματα; Γνωρίζετε ποιο είναι το «βασικό συστατικό» των περλέ και ματ χρωμάτων; Ώρα να μάθετε τα πάντα για το χρώμα του αυτοκινήτου σας, τη σύστασή του, αλλά και τις διαδικασίες συντήρησης του, ώστε να παραμείνει σε άριστη κατάσταση!

Σε «ιδιαίτερα» αυτοκίνητα, συχνά βλέπουμε και πιο «ιδιαίτερα» χρώματα.

Σε «ιδιαίτερα» αυτοκίνητα, συχνά βλέπουμε και πιο «ιδιαίτερα» χρώματα.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »


Έχετε καταλήξει στο επόμενό σας αυτοκίνητο, επιλέξατε με τι κινητήρα θα κινείται και τι θα περιλαμβάνει το πακέτο εξοπλισμού. Ποιο είναι, άραγε, το τελευταίο στάδιο διαμόρφωσης του νέου σας οχήματος; Ασφαλώς το χρώμα του αμαξώματος. Αλλοτε η δημοφιλέστερη επιλογή ήταν το μαύρο, σήμερα το λευκό κερδίζει όλο και περισσότερους υποψήφιους αγοραστές. Αλλά το ερώτημα που παραμένει αναπάντητο και δημιουργούσε ανέκαθεν προβληματισμούς ήταν το είδος του χρώματος. 

Σίγουρα έχετε ακούσει για απλές, μεταλλικές, περλέ και ματ εξωτερικές επιφάνειες, όμως ποιες είναι οι διαφορές τους; Ποια τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της εκάστοτε επιλογής; Διαφέρουν ως προς τη σύσταση και την αντοχή; Αξίζει να δαπανήσετε το επιπλέον κόστος για την απόκτηση του μεταλλικού χρώματος; Σε αυτό το κείμενο θα βάλουμε στο «μικροσκόπιο» τα είδη εξωτερικής βαφής, ενώ ταυτόχρονα θα αναλύσουμε τις μεθόδους προστασίας της, ώστε το χρώμα να διατηρηθεί στην κατάσταση που ήταν την ημέρα που βγήκε από το εργοστάσιο!

Ξέρετε ότι:
  • Εδώ και αρκετά χρόνια, το λευκό χρώμα αποτελεί την πρώτη επιλογή των αγοραστών αυτοκίνητων, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται το μαύρο.
  • Οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσφέρουν πλέον τα μη μεταλλικά χρώματα μόνο στις βασικές αποχρώσεις.
  • Σχεδόν το 75% του συνόλου των αυτοκινήτων είναι ή λευκά ή μαύρα ή ασημί.
  • Το γυάλισμα είναι μία διαδικασία κατά την οποία αφαιρείται μία λεπτή επίστρωση της βαφής, με αποτέλεσμα να μην συνίσταται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Επόμενη σελίδα

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »