• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
7 φωτογραφίες »

Πατάει Ευρώπη το νέο Jeep Wrangler 4xe των 380 ίππων

3.979 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 5/5/2021

Μετά το λανσάρισμά του στις ΗΠΑ, το νέο Jeep Wrangler 4xe, η Plug-in υβριδική εκδοχή του σκληροτράχηλου SUV της αμερικανικής φίρμας, έρχεται στην Ευρώπη με 380 άλογα και ηλεκτρική αυτονομία έως και 50 χιλιόμετρα.

Με απόδοση 380 ίππων, δυνατότητα κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά και μεγάλες εκτός δρόμου δυνατότητες, το νέο Plug-in υβριδικό Jeep Wrangler 4xe ετοιμάζεται για την άφιξη του στην ευρωπαϊκή αγορά μετά την ευρωπαϊκή διαδικτυακή παρουσίαση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Μαΐου. Μετά την εφαρμογή του πρωτοποριακού συστήματος 4xe στα Renegade και Compass, ήρθε η σειρά του θρυλικού Wrangler να περάσει σε ένα νέο επίπεδο, που θα το καθιστά ιδανικό ακόμα και για τις καθημερινές μετακινήσεις στην πόλη. Το Plug-in Hybrid σύστημα θα προσφέρει τη δυνατότητα κίνησης με αμιγώς ηλεκτρική ενέργεια και μηδενικούς ρύπους, αλλά και τις απόλυτες εκτός δρόμου δυνατότητες, λόγω και της υψηλής ροπής των ηλεκτροκινητήρων.

Το Wrangler 4xe θα είναι το πιο προηγμένο και ικανό Wrangler που κατασκευάστηκε ποτέ σύμφωνα με το στρατόπεδο της Jeep. Η συνδυαστική ισχύς των 380 ίππων αποδίδεται χάρη στους δύο ηλεκτροκινητήρες, την μπαταρία υψηλής τάσης και τον προηγμένο 2λιτρο Turbo βενζινοκινητήρα, ενώ τη μεταφορά της στους τροχούς έχει αναλάβει το ιδιαίτερα ανθεκτικό TorqueFlite αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων. Πρόκειται για το πλέον σύγχρονο και πρωτοποριακό σύστημα κίνησης που έχει ποτέ εφαρμοστεί στο Wrangler, χαρίζοντας τις χαμηλότερες εκπομπές CO2, αλλά και δυνατότητα κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά για έως και 50 χλμ.. Την ίδια στιγμή το σύστημα ανεβάζει τις εκτός δρόμου δυνατότητες του Wrangler 4xe σε ένα νέο, ακόμα υψηλότερο, επίπεδο.

Η πιστοποίηση «Trail Rated» συνοδεύει το μοντέλο, χάρη στο προηγμένο κατ΄ επιλογή σύστημα τετρακίνησης, τους στιβαρούς άξονες Dana, το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και την ηλεκτρική αποσύνδεση της εμπρός αντιστρεπτικής ράβδου, η οποία προσφέρει ελευθερία άρθρωσης των τροχών. Παρά τις υψηλές επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 6,4 δλ.), το Wrangler 4xe στην υβριδική λειτουργία υπόσχεται κατανάλωση μόλις 3,5 λτ./100 χλμ..

Τέλος, παράλληλα με το πλούσιο τεχνολογικό υπόβαθρο σε επίπεδο υβριδικού συστήματος, το Wrangler 4xe εφοδιάζεται και με τα πλέον προηγμένα συστήματα πολυμέσων και συνδεσιμότητας, καθώς και με μια πλήρη γκάμα προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης, η οποία εκτός των άλλων περιλαμβάνει ενεργό σύστημα διατήρησης της ταχύτητας, ενεργό σύστημα προειδοποίησης εμπρόσθιας σύγκρουσης με αυτόματη ενεργοποίηση των φρένων, σύστημα επιτήρησης τυφλής γωνίας, κ.α. Η διαδικτυακή παρουσίαση του νέου Plug-in Hybrid θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Μαΐου, όταν και θα μάθουμε περισσότερα για τις τιμές του μοντέλου στην ευρωπαϊκή αγορά.

20 διαθέσιμα άρθρα για JEEP  WRANGLER