Πατέντα της Mazda δείχνει πισωκίνητο υβριδικό με wankel μοτέρ
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πατέντα της Mazda δείχνει πισωκίνητο υβριδικό με wankel μοτέρ

2.909 Επισκέψεις στο άρθρο (10/1/2022)

Πατέντες της Mazda ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και δείχνουν πως η ιαπωνική μάρκα εργάζεται πάνω σε ένα πισωκίνητο υβριδικό αυτοκίνητο με περιστροφικό κινητήρα!

Ξανά στο προσκήνιο ο περιστροφικός κινητήρας

Έχει περάσει σχεδόν μια δεκαετία από τότε που η Mazda έφτιαξε ένα αυτοκίνητο που άντλησε την ισχύ του από περιστροφικό κινητήρα. Ο λόγος για το RX-8 το οποίο το 2012 σταμάτησε την παραγωγή του και από τότε η Mazda δεν έχει προχωρήσει στην «γέννηση» του διαδόχο του, παρά τις φήμες που κατά καιρούς δίνουν και παίρνουν.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Στο φως της δημοσιότητας νέες πατέντες της Mazda

Η εταιρεία είπε ότι θα επαναφέρει τον περιστροφικό κινητήρα ως range extender στο ηλεκτρικό crossover MX-30, δείχνοντας πως δεν έχει ξεχάσει το δημοφιλές wankel μοτέρ, ωστόσο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που έρχεται στη δημοσιότητα υπονοεί πως οι άνθρωποι της μάρκας ετοιμάζουν παράλληλα κάτι πιο συναρπαστικό. Συγκεκριμένα εικόνες που διέρρευσαν δείχνουν πως η Mazda εξετάζει την κατασκευή ενός πισωκίνητου μοντέλου με περιστροφικό κινητήρα και υβριδική τεχνολογία.

Τρεις ρότορες, υβριδικό και πισωκίνητο

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Mazda κατοχυρώνει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ένα υβριδικού περιστροφικού κινητήρα, αφού πριν από μερικά χρόνια, η εταιρεία κατέθεσε αίτηση για ένα όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης και ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος μπορούσε να ταιριάξει και με wankel μοτέρ. Ωστόσο, το νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δείχνει ρητά έναν περιστροφικό κινητήρα στο μπροστινό μέρος. Όχι μόνο αυτό, το όχημα θα χρησιμοποιεί διάταξη με τρεις ρότορες. Η τελευταία φορά που η Mazda το έκανε αυτό ήταν με το κουπέ, Cosmo στις αρχές της δεκαετίας του 90. Δεδομένης της διάταξής του, το μοντέλο θα μπορούσε να βασίζεται στη νέα πισωκίνητη πλατφόρμα της Mazda. Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
moto