Νίκη Vettel 392 μέρες μετά, 1-2 η Ferrari!

3.444 Επισκέψεις στο άρθρο (22/9/2019)

Με την Ferrari να έχει «αναστηθεί» στους τελευταίους αγώνες, ήταν καιρός για τον Vettel να πραγματοποιήσει μια εμφάνιση από τα παλιά. «Θάλασσα» τα έκανε στην στρατηγική της η Mercedes. Δείτε την τελική κατάταξη.

Πιο εύκολα από ό,τι θα περίμεναν και οι πιο αισιόδοξοι φίλοι της Ferrari εξελίχθηκε ο αγώνας της Σιγκαπούρης. Το πέσιμο της καρό σημαίας βρήκε τον Sebastian Vettel να παίρνει την πρώτη του νίκη μετά από το Spa το 2018 και την Ferrari να κάνει το 1-2 μετά από ακόμα περισσότερο χρονικό διάστημα (Ουγγαρία το 2017), αφού ο Lerclerc βρέθηκε στο κατώπι του Γερμανού μέχρι και την τελευταία στροφή.

Οι πρώτες στροφές είδαν τους πρωτοπόρους να κρατούν τις θέσεις τους και εν πολλοίς να περιμένουν την διαδικασία των pit-stops, αφού τόσο η Mercedes όσο και η Red Bull ήξεραν πως Vettel και Leclerc θα μπουν στα pits νωρίτερα από όλους εξαιτίας του γεγονότος ότι τα κόκκινα μονοθέσια καταπονούν πιο γρήγορα τα ελαστικά τους. Όντως, ήταν μονοθέσιο της ιταλικής φίρμας που άρχισε τον χορό αλλά, αντί για τον Leclerc που ήταν ο πρωτοπόρος, η Ferrari επέλεξε να καλέσει πρώτο τον Vettel  δίνοντας του την δυνατότητα να πάρει την πρωτοπορία από τον Leclerc, ο οποίος δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του.

Ποια ήταν η απάντηση της Mercedes; Για μια ακόμη φορά, η γερμανική ομάδα κάλεσε πρώτα τον 5ο εκείνη την στιγμή Bottas και άφησε εκτός του Hamilton για να παλέψει στο δεύτερο μέρος του αγώνα με πιο φρέσκα ελαστικά. Η στρατηγική αυτή δεν δούλεψε στο Spa, δεν δούλεψε στην Monza και αυτή την φορά αποδείχτηκε ακόμη πιο καταστροφική. Ο λόγος είναι ο Hamilton μετά το pit stop του, όχι μόνο δεν βρέθηκε κοντά στον Leclerc, αλλά βρεθηκε πίσω και από τον Vettel που είχε περάσει στην πρώτη θέση αλλά πίσω και από τον Verstappen. H Μercedes προφανώς «πόνταρε» στο να έχει πολύ καλύτερο ρυθμό στο δεύτερο και μεγαλύτερο μέρος του αγώνα αλλά, όπως αποδείχτηκε, το πλάνο της απέτυχε παταγωδώς καθώς, τα συνεχόμενα safety-car έδωσαν την δυνατότητα στα μονοθέσια της Ferrari  και τον Verstappen να ελέγξουν την θερμοκρασία και τον καταπονισμό των ελαστικών τους και να φτάσουν μέχρι το τέλος του αγώνα χωρίς προβλήματα. Έτσι έγινε λοιπόν το 1-2 για την ιταλική ομάδα, τον Verstappen να συμπληρώνει το βάθρο και τους Ηamilton και Bottas να ολοκληρώνουν την πρώτη 5άδα.

Περισσότερο ενδιαφέρον είχαν οι μάχες πιο χαμηλά στην κατάταξη. O Αlbon πήρε την 6η θέση αλλά δεν φαίνεται να δικαιώνει τις προσδοκίες για κάτι καλύτερο, ο πολύ ταλαντούχος Norris τερμάτισε 7ος ενώ την δεκάδα συμπλήρωσαν ο Gasly, ο Ηulkenberg που ψάχνει ακόμα ομάδα για την επόμενη σεζόν και ο Giovinazzi.

O επόμενος αγώνας θα γίνει στην Ρωσία την επόμενη εβδομάδα.

Δείτε την τελική κατάταξη:

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda