O Charlie Whiting.

Πέθανε ο Charlie Whiting

2.633 Επισκέψεις στο άρθρο (14/3/2019)

Aσχημα ξεκινά το φετινό πρωτάθλημα της F1, αφού λίγες μέρες πριν την έναρξη του, πέθανε εντελώς ξαφνικά ο γενικός υπεύθυνος ασφαλείας Charlie Whiting.

Στην ηλικία των 66 ετών πέθανε εντελώς ξαφνικά από πνευμονική εμβολή ο αλυτάρχης και επί πολλά χρόνια υπεύθυνος ασφαλείας των αγώνων της F1, κ. Charlie Whiting προκαλώντας σοκ στην διοργάνωση που ξεκινά αυτές τις μέρες. Ο Whiting μάλιστα ήταν μέχρι και χθες στο πόστο του, αφού εθεάθη να περπατά μαζί με τον Sebastian Vettel στις πρώτες στροφές της πίστας της Μελβούρνης συζητώντας τα θέματα ασφαλείας του προσεχούς αγώνα.
 
Ο Whiting βρέθηκε για πρώτη φoρά στην F1 με την Hesketh Racing το 1977 και έφτασε μέχρι και να γίνει αρχιμηχανικός της Brabham. Θεωρείται πως βοήθησε τα μέγιστα τον Nelson Piquet να κερδίσει το Πρωτάθλημα οδηγών το 1981 και το 1983. Μετά από περίπου μια πενταετία μετακινήθηκε στη FIA σε θέση τεχνικού αντιπροσώπου και από το 1997 μέχρι σήμερα εκτελούσε χρέη αλυτάρχη και γενικού υπευθύνου ασφαλείας στην F1.

O πρόεδρος της FIA, κ. Jean Todt δήλωσε: «Είναι τεράστια η θλίψη που νιώθω για τον θάνατο του Whiting. Ήταν ένας σπουδαίος αλυτάρχης, μια μεγάλη και απαράμιλλη προσωπικότητα στην F1  που αντιπροσώπευε την ηθική και το πνεύμα αυτού του φανταστικού αθλήματος. Η Formula 1 έχασε έναν πιστό φίλο και έναν χαρισματικό αντιπρόσωπο. Όλες οι σκέψεις μου, εκείνες της FIA και ολόκληρης της κοινότητας του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι με οικογένεια του, τους φίλους του και όλους τους φίλους της Formula1.»
 

Toyota
moto