3 φωτογραφίες »

Μία αναβαθμισμένη έκδοση του Mono παρουσίασε η BAC.

Πιο ελαφρύ και γρήγορο το νέο BAC Mono

2.369 Επισκέψεις στο άρθρο (4/3/2020)

Μία αναβαθμισμένη έκδοση του Mono παρουσίασε η BAC, που έρχεται με λιγότερο βάρος, περισσότερη ισχύ, αλλά και ένα νέο σχέδιο το οποίο ωστόσο διατηρεί το ξεχωριστό ύφος που μας έχει συνηθίσει.


Σύμφωνα με όσα αναφέρει η BAC το νέο BAC Mono δανείζεται το σχεδιαστικό του DNA από το BAC Mono R που έφτασε το περασμένο καλοκαίρι, ενώ υπογραμμίζει πως η νέα αναβαθμισμένη έκδοση πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να κινηθεί νόμιμα σε όλους του ευρωπαϊκού δρόμους.
 
Σημαντικό ρόλο στη «νομιμότητα» του BAC Mono παίζει ένας νέος υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος κινητήρας που αναπτύχθηκε από την Mountune και προσφέρει 337 ίππους και 400 Nm ροπής. Η BAC ενημέρωσε επίσης τα εξαρτήματα του πλαισίου, του κιβωτίου ταχυτήτων και του κινητήρα του Mono, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το τι άλλαξε. Το αναβαθμισμένο μοντέλο μπορεί να φτάσει από στάση τα 96 χλμ./ώρα σε 2,7 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα οριοθετείται στα 274 χλμ./ώρα.
 
Μέρος της ενημερωμένης έκδοσης του Mono αποτέλεσαν και κάποιες μικροαλλαγές στο σχεδιασμό, που το έχουν καταστήσει κατά 20 χιλιοστά πιο χαμηλό και 25 χιλιοστά πιο μακρύ, συμβάλλοντας στην περισσότερο κομψή εμφάνιση.  Η BAC ενημέρωσε επίσης το Mono με νέα φώτα LED, καινούργιους καθρέπτες, νέο και πιο ελαφρύ τιμόνι και άλλα προαιρετικά πλευρικά πάνελ από ίνες άνθρακα.
 
Από κει και πέρα με τη βοήθεια 3D εκτυπωτών η εταιρεία πέτυχε να μειώσει το βάρος του κάθε τροχού κατά 35%, το βάρος του οποίου ανέρχεται πλέον στα 2,2 κιλά. Παράλληλα ένα καινούργιο ανθρακονημάτινο πάτωμα και σύστημα πέδησης συμβάλουν στη μείωση του βάρους. Το αυτοκίνητο είναι 22 κιλά ελαφρύτερο από το πρώτης γενιάς Mono, με το συνολικό του βάρος να ανέρχεται σε 570 κιλά.
 
Το ενημερωμένο BAC Mono κυκλοφορεί στην αγορά της Βρετανίας με τιμή 165.950 λίρες, δηλαδή περίπου 190.850 ευρώ.  

EUROINS PASXA
KIA