Το Volkswagen T-Roc R.

Πιθανή η έλευση υβριδικού VW T-Roc

3.205 Επισκέψεις στο άρθρο (10/4/2020)

Το Volkswagen T-Roc έχει ήδη δει τα T-Roc R και T-Roc Cabriolet να προτίθενται στη γκάμα των εκδόσεων, ωστόσο δεν αποκλείεται να μην είναι τα μοναδικά και πολύ σύντομα να υπάρξει μία νέα plug-in υβριδική εκδοχή του γερμανικού SUV.


Τα βρετανικά μέσα είναι αυτά που αποκαλύπτουν την είδηση, αναφέροντας πως η Volkswagen θα μπορούσε να αναπτύξει και να εισαγάγει το T-Roc GTE, που θα τροφοδοτείται από ένα plug-in υβριδικό σύστημα με προσανατολισμό στην απόδοση. Παράλληλα αναφέρουν πως σε πρόσφατες δηλώσεις του ο επικεφαλής project manager για τα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης της εταιρείας , Kai Philipp όταν ρωτήθηκε για ένα τέτοιο ενδεχόμενο απάντησε πως «η πλατφόρμα MQB μας δίνει τη δυνατότητα να το κάνουμε».
 
Φυσικά το υβριδικό T-Roc θα πρέπει να περιμένει, αφού σε πρώτη φάση προτεραιότητα δίνεται στο Tiguan που με τη σειρά του θα προσφερθεί σε έκδοση GTE. Τα πρωτότυπα έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους και η νέα plug-in υβριδική έκδοση θα έρθει μαζί με την ανανέωση του αυτοκινήτου.
 
Τέλος, αν το T-Roc GTE πάρει το «πράσινο φως» για την κατασκευή του, πιθανότατα θα χρησιμοποιεί το ίδιο κινητήριο σύνολο που έχει και το τελευταίο Golf GTE. Δηλαδή έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1.4 λίτρων που συνεργάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ και ένα αυτόματο εξατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Η ισχύς που προσφέρει στο Golf GTE ανέρχεται στους 245 ίππους και στα 400 Nm ροπής.

NEO TRAFIC
skoda