3 φωτογραφίες »

Tα πρωτότυπα θα είναι έτοιμα μέσα στο 2021.

Πλατφόρμα για στρατιωτική χρήση αναπτύσσει η Κia

2.008 Επισκέψεις στο άρθρο (29/10/2020)

H Kia ήρθε σε συμφωνία με την κυβέρνηση της χώρας για την κατασκευή μιας πλατφόρμας πάνω στην οποία θα βασιστούν τα νέας γενιάς στρατιωτικά οχήματα της Νότιας Κορέας.


Η Kia μπορεί να ετοιμάζει πολλά ακόμη νέα μοντέλα για διάφορες αγορές σε όλο τον πλανήτη αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να συνεργάζεται και με την Νοτιοκορεάτικη κυβέρνηση για την κατασκευή στρατιωτικών οχημάτων.

Συγκεκριμένα, η Kia ανακοίνωσε πως θα αναπτύξει μια νέα πλατφόρμα για στρατιωτικά οχήματα 2,5 και 5 τόνων με τα πρώτα πρωτότυπα να είναι έτοιμα μέσα στο 2021, ώστε να μπουν σε παραγωγή μέσα στο 2024.

Η Kia θα πρέπει να αντικαταστήσει τα ήδη υπάρχοντα οχήματα με νέα που θα εξοπλίζονται με πολλά από τα τελευταίας γενιάς συστήματα της φίρμας, συμπεριλαμβανομένου και ενός diesel κινητήρα 7 λίτρων σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Στο μέλλον, χάρη στη νέα πλατφόρμα που θα αναπτύξει, θα κατασκευαστούν και άλλου τύπου στρατιωτικά οχήματα, ανάλογα με της ανάγκες της χώρας, ενώ το 2021, η Kia θα κατασκευάσει και ένα πρωτότυπο του Mohave αποκλειστικά για στρατιωτική χρήση που θα μπορεί να κινείται πάνω από κάθε έδαφος.

Η μάρκα επίσης θα αναλάβει να εξετάσει πως η τεχνολογία κυψελών υδρογόνου, τα αυτόνομα συστήματα οδήγησης και μια πλήρως ηλεκτρική πλατφόρμα θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη ενός πιο ικανού στρατιωτικού οχήματος.

Η Kia έχει μακρά ιστορία στην στρατιωτική βιομηχανία καθώς από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 έχει κατασκευάσει πλήθος τέτοιων οχημάτων για την Κορέα αλλά για άλλες χώρες.
 

PEIRAIOS LEASING
NISSAN