Ποια είναι η πιο premium μάρκα; 400 ψήφοι λένε τι πιστεύει ο κόσμος

Ποια είναι η πιο premium μάρκα; 400 ψήφοι λένε τι πιστεύει ο κόσμος

6.335 Επισκέψεις στο άρθρο (24/2/2024)

- Σε γκάλοπ στο Facebook για την πιο premium μάρκα ψήφισαν σχεδόν 400 άτομα
- Μόνη πρώτη η Mercedes με το 1/4 των ψήφων
- Δεύτερη η Lexus με 62 ψήφους ενώ πίσω της η Rolls Royce με 40
- Ακολουθούν Bentley, BMW & Audi με κάτω από 25 ψήφους έκαστη

Σε γκάλοπ στο Facebook για την πιο premium μάρκα ψήφισαν σχεδόν 400 άτομα

Το premium αυτοκίνητο αποτελεί διαχρονική αγάπη για τους Έλληνες οδηγούς. Τα παλιότερα χρόνια μάλιστα ο premium χαρακτήρας ήταν αποκλειστικά γερμανική υπόθεση, κάτι που τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως αλλάζει.

Σε σχετικό γκάλοπ που πραγματοποιήσαμε στη σελίδα μας στο Facebook, σχεδόν 400 φίλοι του AutoΤρίτη ψήφισαν την κατά τη γνώμη τους «πιο premium μάρκα», με το αποτέλεσμα να επιβεβαιώνει πως πλέον το premium δεν έχει μόνο γερμανική ταυτότητα.
 

Μόνη πρώτη η Mercedes με το 1/4 των ψήφων

Στην πρώτη θέση βρέθηκε η γερμανική Mercedes. Είτε μόνη της, είτε με τα σχετικά premium και supersport «παρακλάδια» της (AMG, Maybach), η φίρμα με σήμα το «αστέρι» συγκέντρωσε 85 ψήφους, δηλαδή κάτι λιγότερο από το ¼ των συνολικών ψήφων (22,5%). Εδώ και 150 χρόνια, η «εταιρεία των θαυμάτων» μας έχει προσφέρει μοναδικές τεχνολογίες σε άνεση, επιδόσεις και ασφάλεια, που έχουν καθορίσει ολόκληρη την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.
 

Δεύτερη η Lexus με 62 ψήφους ενώ πίσω της η Rolls Royce με 40

Η αγάπη των Ελλήνων για τη Mercedes δεν είναι κάτι νέο, όπως δεν είναι νέο το ότι οι Έλληνες λατρεύουν την Toyota. Και καθότι η Lexus αποτελεί το premium παρακλάδι της ιαπωνικής φίρμας, δεν μας κάνει εντύπωση ότι βρέθηκε στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας με 62 ψήφους. Μάλιστα, η διαφορά της από την 3η Rolls Royce που έλαβε συνολικά 40 ψήφους και η ακόμα μεγαλύτερη διαφορά από τους λοιπούς «γνώριμους» premium Γερμανούς, δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στο αποτέλεσμα!
 

Ακολουθούν Bentley, BMW & Audi με κάτω από 25 ψήφους έκαστη

Και ενώ οι δύο πρώτοι του σχετικού γκάλοπ απολαμβάνουν την εκτίμηση των Ελλήνων οδηγών, η μάχη στις φίρμες που κλείνουν την πρώτη 6άδα είναι ιδιαίτερα έντονη. Πιο συγκεκριμένα, στην 4η θέση βρέθηκε η Bentley, με τη βρετανική φίρμα, που εδώ και μερικά χρόνια ανήκει στον όμιλο VW να συγκεντρώνει 25 ψήφους.

Την 6άδα κλείνουν οι δύο παραδοσιακοί premium Γερμανοί. Ειδικότερα, η βαυαρική BMW βρέθηκε στην 5η θέση συγκεντρώνοντας 19 ψήφους, ενώ ακολουθεί η Audi με 15 ψήφους. Και μπορεί η θέσεις τους να προκαλούν μια κάποια εντύπωση, όμως αντικειμενικά σκεπτόμενοι, αντιλαμβανόμαστε ότι οι από πάνω φίρμες, αξίζουν και με το παραπάνω τη θέση τους. Κοινώς, μπορούμε να πούμε πως «η αξία του νικημένου δίνει ακόμα περισσότερη δόξα στον νικητή».

Εσείς όμως τι λέτε; Συμφωνείτε με το αποτέλεσμα της σχετικής ψηφοφορίας; Ή είστε την άποψης πως κάποια άλλη μάρκα θα έπρεπε να είναι στις πρώτες θέσεις της λίστας; Και τελικά, τι πρέπει να έχει ένα αυτοκίνητο για να θεωρείται premium;
 

SPRING CHECK MERCEDES
fiat