Ποιο αυτόματο SUVάκι για να «καις» 5,5 λτ.; Fiat 500X ή Ford Puma;

8.859 Επισκέψεις στο άρθρο (29/3/2023)
Ποιο αυτόματο SUVάκι για να «καις» 5,5 λτ.; Fiat 500X ή Ford Puma;
4 Φωτογραφίες »

Είναι όμορφα στο μάτι, έχουν ήπια υβριδική τεχνολογία, «καίνε» γύρω στα 5,5 λτ./100 χλμ. σύμφωνα με εργοστασιακές μετρήσεις. Ποιο αυτόματο SUVάκι αγοράζω περίπου στα 27 χιλιάρικα; Fiat 500X ή Ford Puma;

Mild hybrid SUV πόλης με 125+ άλογα

Στο συγκεκριμένο segment η ήπια υβριδική τεχνολογία έχει κυριαρχήσει. Σε κάποιες εταιρείες εδώ και χρόνια (π.χ. Ford), σε άλλες το τελευταίο χρονικό διάστημα (π.χ. Fiat), σίγουρο είναι πως κάθε μάρκα ψάχνει τρόπο να εξηλεκτρίσει τα μοντέλα της, με την κατηγορία των SUV πόλης να προσφέρει γόνιμο έδαφος για ενδιαφέρουσες αλλαγές.
 
Επιλέγουμε δύο νεανικές προτάσεις από την δημοφιλέστερη κατηγορία της ελληνικής αγοράς, αμφότερες με 7άρι αυτόματο κιβώτιο και 125+ άλογα. Συγκρίνουμε τα ήπια υβριδικά Fiat 500X και Ford Puma. Ποιο mild hybrid SUVάκι επιλέγω γύρω στα 27 χιλιάρικα.

Value for money: Κοστίζει περισσότερο αλλά παίρνεις πολλά περισσότερα με το Puma

Σημαντικό πλεονέκτημα και των δύο μοντέλων είναι η 5ετής εργοστασιακή εγγύηση που δίνουν Fiat και Ford. Από εκεί και πέρα, το Fiat 500X μπορεί να κοστίζει λιγότερο (27.000 ευρώ) αλλά με σκάρτα 2 χιλιάρικα έξτρα παίρνεις πολύ περισσότερες παροχές με το Puma (από 28.817 ευρώ στην έκδοση ST-Line). Μεταξύ άλλων, θα σταθούμε στους ηλεκτρικά αναδιπλούμενους και θερμαινόμενους καθρέπτες, αισθητήρες παρκαρίσματος, αισθητήρες φώτων και βροχής, LED προβολείς με αυτόματη ρύθμιση μεγάλη σκάλας και λειτουργία corner assist, ζάντες αλουμινίου, ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών, ατμοσφαιρικό φωτισμό, navigation, σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος και σύστημα προειδοποίησης κόπωσης οδηγού. Με λίγα λόγια, στα 28.817 που θα δώσεις για το Puma θα πάρεις αρκέτα περισσότερα από όσα με τα 27 χιλιάρικα για το 500X, ακόμη και αν ενισχύσεις τον εξοπλισμό του ιταλικού B-SUV με κάποιο προαιρετικό πακέτο (Tech, Comfort ή Style έναντι 1.460 ευρώ).

Συνέχεια του άρθρου >>>
Σελίδα 2Σχεδίαση, Εσωτερικό & Χώροι
Σελίδα 3Κινητήρες-Κατανάλωση: Πώς «καίνε» γύρω στα 5,5 λτ./100 χλμ.;
Σελίδα 4Οδική συμπεριφορά & η γνώμη μας
Σελίδα 5Μετρήσεις, τεχνικά χαρακτηριστικά & τιμές
TOWNSTAR CREW
SEAT