3 φωτογραφίες »

Η Porsche 911 Turbo.

Porsche: «Ηλεκτρική η 911; Ποτέ!»

1.716 Επισκέψεις στο άρθρο (9/11/2020)

Kαμία πιθανότητα δεν υπάρχει να δούμε τα επόμενα χρόνια μια αμιγώς ηλεκτρική 911, σύμφωνα με τον CEO της φίρμας, Oliver Blume.


Τέλος σε κάθε σκέψη κατασκευής μιας αμιγώς ηλεκτρικής 911 έβαλε ο CEO της Porsche, κ. Oliver Blume, με δηλώσεις του σε διεθνή μέσα ενώ παράλληλα αποκάλυψε κάποιες επιπλέον πληροφορίες σχετικά με το ενδεχόμενο να δούμε κάποια plug-in υβριδική έκδοση.

Ο Blume ξεκαθάρισε πως μια αμιγώς ηλεκτρική 911 δεν θα κατασκευαστεί σύντομα και το πιθανότερο είναι να μην κατασκευαστεί ποτέ. Ο ίδιος είπε συγκεκριμένα: «Για να είμαι ξεκάθαρος, το θρυλικό μας αυτοκίνητο, η 911, θα έχει για πάντα έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης. Η 911 είναι ένα μοντέλο που έχει σχεδιαστεί για κινητήρα εσωτερικής καύσης. Δεν θα ήταν καλό να κάνουμε πλήρως ηλεκτρικό. Πιστεύουμε πως τα αμιγώς ηλεκτρικά θα πρέπει να έχουν την δική τους ξεκάθαρη φιλοσοφία. Στο μέλλον θα υπάρχει χώρος για ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα προσφέρει κάτι διαφορετικό. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες».

Ωστόσο, η εμβληματική 911 θα επηρεαστεί και αυτή από την στροφή της βιομηχανίας στον ηλεκτρισμό. Το αφεντικό της Porsche σχεδόν επιβεβαίωσε της υβριδικής 911 λέγοντας: «Στο μέλλον, για την 911, υπάρχουν καλές ιδέες για ένα ειδικό είδος υβριδικού, ένα υβριδικό πολύ προσανατολισμένο στις επιδόσεις, όπου χρησιμοποιούμε, για παράδειγμα, ένα σύστημα 400 volt για τον ηλεκτρικό κινητήρα. Αυτή είναι λίγο πολύ η ιδέα μας για το πώς θα συνεχίσουμε με την 911».

 

AUTOFIT PASXA
4green