6 φωτογραφίες »

Πόσα λίτρα είναι το πορτ μπαγκάζ του νέου SEAT Leon;

21.923 Επισκέψεις στο άρθρο (18/1/2021)

Με οικογενειακές προδιαγραφές: Ο χώρος αποσκευών του νέου SEAT Leon εξυπηρετεί επαρκώς τις οικογενειακές ανάγκες, τόσο από πλευράς χωρητικότητας, όσο και από πλευράς χρηστικότητας.


Το νέο SEAT Leon βρίσκεται στην ελληνική αγορά εδώ και λίγους μήνες, το οποίο σημαίνει πως το Test Center του AutoΤρίτη έχει «σηκώσει τα μανίκια» του με σκοπό να σας παρουσιάσει πλήρως όλες τις πτυχές του και να πραγματοποιήσει τις όλες τις δοκιμασίες που μόνο το AutoΤρίτη πραγματοποιεί. Μετά την αναλυτική δοκιμή του μοντέλου και την απαιτητική δοκιμασία του elk test, σειρά έχει ο «Ταμερλάνος».

Το νέο Leon συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά διαθέτει αυξημένο μήκος κατά 87 χλστ. και κυρίως μεγαλύτερο μεταξόνιο, το οποίο φτάνει τα 2.686 χλστ., συν 50 χλστ. από τον προκάτοχό του, χαρακτηριστικά που έχουν προσφέρει μεγαλύτερη ευρυχωρία στην καμπίνα, με τους πίσω επιβάτες να απολαμβάνουν μεγαλύτερο χώρο για τα γόνατά τους και περισσότερο αέρα στο κεφάλι τους. Όσον αφορά στο χώρο αποσκευών η ισπανική φίρμα ανακοινώνει χωρητικότητα 380 λτ., όση ακριβώς και το προηγούμενο μοντέλο. 

Ποια η γνώμη του «Ταμερλάνου»;
Ο χώρος αποσκευών του νέου Leon λοιπόν, συνολικά χώρεσε 45,2 εκ. από την ποσότητα του ειδικού υλικού που βρίσκεται στον ογκομετρητή μας, κάτι που σημαίνει πως «χωράει» 361,6 λίτρα μέχρι το ύψος της εταζέρας. Ένα νούμερο που γυροφέρνει στο μέσο όρο της κατηγορίας και ανταποκρίνεται στις μεταφορικές ανάγκες μιας οικογένειας.

Μορφολογικά, το σχήμα του χώρου αποσκευών στο Leon είναι κανονικό, χωρίς να ενοχλούν οι θόλοι των τροχών και έχει επίπεδο δάπεδο κάτω από το οποίο θα συναντήσουμε μάλιστα και ρεζέρβα ανάγκης, όχι κάποιο κιτ, χώρος που φυσικά δεν περιλαμβάνεται στην μέτρηση μας. Από εκεί και πέρα το κατώφλι φόρτωσης βρίσκεται στα 70 εκ., ενώ ιδιαίτερα μεγάλο είναι το σκαλοπάτι που δημιουργεί (265 χλστ.) στο εσωτερικό, διαμορφώνοντας έναν βαθύ χώρο αποσκευών, αλλά όχι πρακτικό στην φορτο-εκφόρτωση αντικειμένων με μεγάλο βάρος.

Τα πιο ογκώδη αντικείμενα θα μπουν εύκολα στο διάζωμα των αποσκευών, με το Leon να έχει το μεγαλύτερο πλάτος ανοίγματος πόρτας στην κατηγορία, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο και για ελάχιστο εσωτερικό πλάτος, το οποίο μετρήθηκε στα 1.010 χλστ. Τέλος μας αρέσει η πρακτική λύση με τους μεταλλικούς σταθερούς στο δάπεδο και τις πλαστικές εξοχές στα πλαϊνά τοιχώματα. 

Toyota
test center