Πότε θα πάνε στα 2,5€ τα διόδια στην Αττική Οδό;

Πότε θα πάνε στα 2,5€ τα διόδια στην Αττική Οδό;

1.878 Επισκέψεις στο άρθρο (28/11/2022)

Μείωση των διοδίων στην Αττική Οδό και σχεδιασμός για αναλογική χρέωση διοδίων στους υπόλοιπους αυτοκινητοδρόμους από την κυβέρνηση.

Στα 2,5 ευρώ τα διόδια στην Αττική Οδό από τον Οκτώβριο του 2024

Για τη μείωση των διοδίων στην Αττική Οδό καθώς και την αναλογική χρέωση διοδίων που σχεδιάζεται, μίλησε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές, κ. Γιώργος Καραγιάννης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ενώ ανέλυσε το πρόγραμμα έργων που βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα. Η είδηση για την μείωση από τα 2,8 ευρώ ανά διέλευση στα 2,5 ευρώ ήρθε στο φως της δημοσιότητας την περασμένη Παρασκευή, βάσει της νέας σύμβασης παραχώρησης του αυτοκινητοδρόμου.

Μόλις τελειώσει η τρέχουσα σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού, τον Οκτώβριο του 2024, τα διόδια θα μειωθούν στα 2,50 ευρώ ανά διέλευση, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υφυπουργού Υποδομών, ενώ αναφορικά με τα διόδια στους υπόλοιπους αυτοκινητοδρόμους ο κ. Καραγιάννης ανέφερε ότι «όπου μας δίνεται η δυνατότητα κάνουμε μείωση, όπου μπορούμε τα συγκρατούμε, είμαστε σε διαρκή επαφή και διαπραγμάτευση με τους παραχωρησιούχους».

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Έρχονται ανακοινώσεις για αναλογική χρέωση στους αυτοκινητοδρόμους της χώρας

Το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με το σχέδιο για αναλογική χρέωση στους αυτοκινητοδρόμους της χώρας. Αναφορικά με τις αποζημιώσεις στους πολίτες που είχαν εγκλωβιστεί στην Αττική Οδό εξαιτίας του χιονιού, ο κ. Καραγιάννης έκανε γνωστό ότι «περίπου 3.500 πολίτες έχουν λάβει την αποζημίωση των 2.000 ευρώ και εκκρεμούν λόγω δικαιολογητικών περίπου 500 αιτήσεις, ενώ στη Δικαιοσύνη έχουν προσφύγει 60 πολίτες».

Σχετικά με το σημαντικό πρόβλημα την καθημερινότητας δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων, το κυκλοφοριακό στον Κηφισό, ο Υφυπουργός Υποδομών τόνισε ότι εξετάζουν με την Περιφέρεια Αττικής, στην οποία ανήκει η διοικητική αρμοδιότητα του δρόμου, λύσεις και κυρίως σημειακές παρεμβάσεις που θα απαλύνουν το πρόβλημα. Επιπλέον, αυτό που πιστεύουν στην κυβέρνηση ότι χρειάζεται για να λυθεί το κυκλοφοριακό είναι επέκταση του δικτύου Μετρό και του Προαστιακού, νέα λεωφορεία, σύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι κ.ο.κ.. Σε αυτή την κατεύθυνση το υπουργείο Υποδρομών και Μεταφορών έχει ήδη δημοπρατήσει τη μεγαλύτερη αστική σήραγγα, την επέκταση της Λ. Κύμης και σύνδεσή της με την ΠΑΘΕ, ενώ το προσεχές διάστημα θα γίνει η δημοπράτηση της Δυτικής Περιφερειακής Αιγάλεω και θα ανακοινωθεί το σχέδιο για τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
test center