Το μοντέλο θα διατεθεί τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική.

Σημαντικό όπλο της εταιρείας είναι η 90 κιλών 9τάχυτη αυτόματη μετάδοση.

Η τιμή για το καθένα ξεκινά από 2,5 εκατομμύρια ευρώ (χωρίς φόρους).

Η τιμή για το καθένα ξεκινά από 2,5 εκατομμύρια ευρώ (χωρίς φόρους).

Πρεμιέρα για την νέα Koenigsegg Jesko

2.435 Επισκέψεις στο άρθρο (5/3/2019)

Έως και 1.000 κιλά κάθετης δύναμης μπορεί να παράξει η νέα Koenigsegg Jesko. Γνωρίστε το νέο υπερ-αυτοκίνητο της σουηδικής εταιρείας και ποιος είναι ο μεγάλος της στόχος. Όσο για την τιμή...

Το νέο της μοντέλο που θα αποτελέσει τον διάδοχο της Agera αποκάλυψε στην Γενεύη η Koenigsegg. Το όνομα του είναι Jesko προς τιμήν του πατέρα του ιδρυτή της εταιρείας που λέγεται πως στήριξε με ό,τι είχε τον τότε φτωχό του γιο στο όνειρο του να αρχίσει να κατασκευάζει αυτοκίνητα πολύ υψηλών επιδόσεων.

Η νέα Koenigsegg Jesko βασίζεται σε διαφορετική πλατφόρμα από αυτή που χρησιμοποιούσε η Αgera και ταυτόχρονα είναι λίγο μεγαλύτερη σε διαστάσεις. Η ισχύς του σουηδικού υπερ-αυτοκινήτου πηγάζει από μια αναβαθμισμένη έκδοση του V8 κινητήρα της εταιρείας με δύο υπερτροφοδότες και ολοκαίνουριο σύστημα ψεκασμού που μειώνει στο ελάχιστο το turbo lag. Με βενζίνη 95 οκτανίων, η ισχύς φτάνει τους 1.300 ίππους αλλά με αιθανόλη E85 η ιπποδύναμη φτάνει τα 1.600 άλογα.
 
Οι επιδόσεις του μοντέλου δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές και λέγεται πως θα αποκαλυφθούν αργότερα, όταν θα παρουσιαστούν οι δύο εκδόσεις της Jesko, μια για την πίστα και μια δεύτερη που θα εστιάζει στο να γίνει το πιο γρήγορο road-legal αυτοκίνητο στον κόσμο φτάνοντας την μέγιστη τελική ταχύτητα των 482,8 χλμ./ώρα. Σημαντικό όπλο της εταιρείας σε αυτή την προσπάθεια της είναι η 90 κιλών 9τάχυτη αυτόματη μετάδοση με την οποία έχει εξοπλίσει το μοντέλο που επιτρέπει την αλλαγή σχέσης στο κιβώτιο σε μόνο 20 χιλιοστά του δευτερολέπτου αλλά και το μόνο 1.200 κιλών βάρος της Jesko.

Το μοντέλο θα διατεθεί τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική. Συνολικά θα κατασκευαστούν 125 τέτοια αυτοκίνητα με τα 83 να έχουν ήδη προ-πωληθεί. Η τιμή για το καθένα ξεκινά από 2,5 εκατομμύρια ευρώ (χωρίς φόρους).
 

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto