ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Πρεμιέρα για το 5θυρο MINI Cooper

2.894 Επισκέψεις στο άρθρο (12/6/2024)
Πρεμιέρα για το 5θυρο MINI Cooper
9 Φωτογραφίες »

- Ακολουθεί σε εμφάνιση το 3θυρο.
- Με δύο μοτέρ βενζίνης έως 204 άλογα.
- Ξεχωρίζει η μεγάλη στρογγυλή οθόνη στην καμπίνα.
- Μεγαλύτερο μεταξόνιο κατά 72 χλστ.

Μετά το 3θυρο, ήρθε και το 5θυρο

Πρεμιέρα έκανε το νέο 5θυρο MINI Cooper, το οποίο έρχεται να προστεθεί στην γκάμα του μοντέλου και να πλαισιώσει την 3θυρη παραλλαγή. Το hatchback σχεδιαστικά ακολουθεί την προσέγγιση του 3θυρου, ενώ θα προσφέρεται και σε έκδοση S για ισχύ 204 ίππων από κινητήρα βενζίνης. Την ίδια ώρα πιστεύεται πως θα υπάρξει και αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, ωστόσο μέχρι τότε ας δούμε το νέο 5θυρο MINI Cooper.

Ακολουθεί σε εμφάνιση το 3θυρο

Εξωτερικά, όπως και το 3θυρο, εξακολουθεί να διατηρεί την κλασική εμφάνιση και σχήμα της μάρκας. Το μπροστινό μέρος διαθέτει κυκλικούς προβολείς με φώτα ημέρας LED και μια αρκετά μεγάλη μαύρη μάσκα, που χωρίζεται σε δύο μέρη. Η βαμμένη μπάρα που χωρίζει τη γρίλια είναι οριακά πιο λεπτή από αυτή του 3θυρου. Στο πίσω μέρος τα γνωστά τριγωνικά φώτα συνεχίζουν να δίνουν το παρόν.

Τέσσερις εκδόσεις εξοπλισμού διατίθενται. Η πρώτη είναι η Essential, ακολουθεί η Classic, στη συνέχεια τη σκυτάλη παίρνει η Favored, ενώ παρούσα είναι και η σπορτίφ έκδοση JCW. Η τελευταία προσφέρει αποκλειστικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, όπως μπροστά και πίσω διαχύτες και το γυαλιστερό μαύρο λογότυπο JCW, τα οποία παραπέμπουν στην κληρονομιά της μάρκας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Το Chili Red χρώμα διατίθεται αποκλειστικά για την οροφή για τη δημιουργία αντίθεσης. Να σημειωθεί πως το 5θυρο MINI Cooper θα προσφέρεται σε 11 χρώματα αμαξώματος.

Μεγαλύτερο μεταξόνιο κατά 72 χλστ.

Σε ότι αφορά τις διαστάσεις, με μήκος 4.036 χλστ., πλάτος 1.744 χλστ. και ύψος 1.464 χλστ., το νέο 5θυρο MINI Cooper είναι σχεδόν πανομοιότυπο με τον προκάτοχό του. Σε σύγκριση με το νέο 3θυρο MINI Cooper, το μεταξόνιο είναι μεγαλύτερο κατά 72 χλστ. και το μήκος του αμαξώματος κατά 172 χλστ.  Οι διαθέσιμοι τροχοί θα κυμαίνονται από 16 έως 18 ίντσες, ενώ όσοι επιλέγουν ζάντες 17 ιντσών ή 18 ιντσών θα επωφεληθούν από πιο φαρδιά ελαστικά.

Ξεχωρίζει η μεγάλη στρογγυλή οθόνη στην καμπίνα

Όπως στο εξωτερικό έτσι και στο εσωτερικό υπάρχουν τέσσερις εκδόσεις (Essential , Classic, Favored και JCW) Ανεξάρτητα από την εξοπλιστική έκδοση που θα επιλέξει κάποιος, το 5θυρο MINI Cooper θα διαθέτει στο εσωτερικό του την μεγάλη κυκλική οθόνη OLED 9,4 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό με το τελευταίο λειτουργικό σύστημα της μάρκας MINI Operating System 9. Από κει και πέρα προαιρετικό είναι το head-up display. 

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
NEXEN NFERA PRIMUS