10 φωτογραφίες »

Πρεμιέρα για το ανανεωμένο VW Tiguan Allspace

9.878 Επισκέψεις στο άρθρο (12/5/2021)

Επίσημη πρεμιέρα πραγματοποίησε το ανανεωμένο Volkswagen Tiguan Allspace, το οποίο έρχεται με περισσότερη τεχνολογία, ακόμα πιο premium καμπίνα και φρεσκαρισμένη εξωτερική εμφάνιση.

Πριν από περίπου 10 μήνες η Volkswagen είχε πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του ανανεωμένου Tiguan και σήμερα προχώρησε στην παρουσίαση του μεγαλύτερου Tiguan Allspace, το οποίο μπορεί να εξοπλιστεί με τρεις σειρές καθισμάτων και να μεταφέρει έως και 7 επιβάτες.

 
Ξεκινώντας από το εξωτερικό μέρος, όπως και με το συμβατικό Tiguan, έτσι και το ανανεωμένο Tiguan Allspace λαμβάνει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με το Golf 8ης γενιάς. Τα νέα σχεδιαστικά στοιχεία περιλαμβάνουν LED προβολείς (διαθέσιμοι και οι LED matrix προβολείς), μία μεγαλύτερη γρίλια, αλλά και ανασχεδιασμένο μπροστινό προφυλακτήρα με μεγαλύτερους αεραγωγούς. Από κει και πέρα δύο νέα χρώματα Kings Red και Oryx White προστίθενται στην παλέτα που πλέον φτάνει τα οκτώ συνολικά, ενώ οι τροχοί κυμαίνονται από 17 έως 20 ίντσες ανάλογα με την εξοπλιστική έκδοση.
 
Παίρνοντας στο εσωτερικό να τονίσουμε πως όπως και στο παλιό μοντέλο, έτσι και το ανανεωμένο μπορεί να φιλοξενήσει έως και τρεις σειρές καθισμάτων, ενώ αμετάβλητος έχει μείνει ο χώρος αποσκευών που φτάνει μάξιμουμ τα 1.920 λίτρα. Η καμπίνα έχει πλέον πιο premium εμφάνιση αφού ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 8 ιντσών είναι πλέον στάνταρ, ενώ όσοι θέλουν το κάτι παραπάνω θα μπορούν να τον αντικαταστήσουν με ένα άλλο μεγέθους 10,25 ιντσών. Από κει και πέρα, η καμπίνα του ανανεωμένου Tiguan Allspace έχει περισσότερα απτικά μπουτόν, αλλά και το πιο σύγχρονο σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης MIB3.
 
Το ανανεωμένο Tiguan Allspace κερδίζει ακόμα και περισσότερη τεχνολογία ως στάνταρ. Αυτό σημαίνει πως χαρακτηριστικά όπως το τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών, οι διαδικτυακές υπηρεσίες, το προσαρμοζόμενο cruise control και το σύστημα αυτόνομου φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης, διατίθενται από την αρχή.
 
Στο κομμάτι των κινητήρων το Tiguan Allspace μπορεί να εξοπλιστεί με τον 2λιτρο 4κύλινδρο τούρμπο κινητήρα βενζίνης με απόδοση 190 ή 245 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με το 7άρι DSG αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη που στέλνει την κίνηση στους τέσσερις τροχούς. Χαμηλότερα στις επιλογές βρίσκεται και ο 1,5 λίτρων κινητήρας βενζίνης με 150 ίππους που μπορεί να συνδυαστεί είτε με 6άρι χειροκίνητο ή το 7άρι DSG, ενώ τέλος στο ντίζελ η μοναδική επιλογή είναι ο 2λιτρος κινητήρας που έρχεται σε δύο ιπποδυνάμεις 150 ή 200 ίππων. 

VW LEASEPRO
test center