9 φωτογραφίες »

H DS παρουσίασε επίσημα το νέο DS 4.

Πρεμιέρα για το νέο DS 4

63.308 Επισκέψεις στο άρθρο (3/2/2021)

Την γκάμα των μοντέλων της μεγάλωσε η DS, παρουσιάζοντας επίσημα το νέο DS 4, το οποίο έρχεται έχοντας μαζί του ακόμα δύο εκδόσεις και πλήθος από επιλογές κινητήρων.


Ξεκινώντας, να πούμε πως το νέο DS 4 έρχεται με βάση τη γνωστή πλατφόρμα EMP2 που είδαμε και στο τελευταίο Citroen C4. Ο εξωτερικός σχεδιασμός είναι αρκετά πιο εξελιγμένος από αυτόν του προκατόχου του. Το εμπρόσθιο μέρος φέρει μία ευρεία «πλεκτή» γρίλια που φιλοξενεί το λογότυπο της μάρκας και συνδυάζεται με LED matrix φωτιστικά σώματα, αλλά και τα επιβλητικά φώτα ημέρας που κατεβαίνουν πολύ χαμηλά στον προφυλακτήρα.
 
Στο πλαϊνό μέρος θα δει κανείς τι ζάντες που φτάνουν έως και τις 20 ίντσες, ενώ στο πίσω, ενώ στο πίσω μέρος έχουν τοποθετηθεί λεπτά φωτιστικά σώματα και ακανόνιστες τετράγωνες απολήξεις εξάτμισης. Μιλώντας για τις διαστάσεις σημειώστε πως το νέο DS 4 έχει μήκος 4,4 μέτρα, πλάτος 1,83 μέτρα και ύψος 1,47 μέτρα.
 
Στις επιλογές των κινητήρων η DS ήταν ιδιαίτερα γενναιόδωρη και πρόσφερε αρκετές επιλογές, συμπεριλαμβανομένων των PureTech βενζινοκινητήρων με απόδοση 130, 180 και 225 ίππων, ενώ παρών είναι και ο diesel BlueHDi κινητήρας με 130 ίππους. Όλες αυτές οι επιλογές συνδυάζονται αποκλειστικά με αυτόματο οκτατάχυτο κιβώτιο. Παρών ωστόσο είναι και ένα Plug-In υβριδικό μοντέλο. Το τελευταίο συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 180 ίππων με έναν ηλεκτροκινητήρα 110 ίππων για συνολική ισχύ 225 ίππων. Η έκδοση PHEV εξοπλίζεται με το αυτόματο οκτατάχυτο κιβώτιο e-EAT8 και έχει ηλεκτρική αυτονομία άνω των 50 χιλιομέτρων (WLTP).
 
Το εσωτερικό χαρακτηρίζεται από μινιμαλιστικό σχεδιασμό με premium επιρροή. Πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η οθόνη αφής 10 ιντσών στο κέντρο της κεντρικής κονσόλας όπου φιλοξενεί το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης DS Iris System, ενώ παρών είναι και ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων. Από κει και πέρα μέρος του εξοπλισμού είναι και το head-up display, ενώ αυξημένες είναι και οι δυνατότητες συνδεσιμότητας, όπως και οι φωνητικές εντολές και χειρονομίες για το DS Iris System.  
 
Μιλώντας για τις εκδόσεις η DS ανέπτυξε το νέο μοντέλο σε τρεις διαφορετικές. Το στάνταρ DS 4 συνοδεύεται αρχικά από το DS 4 Cross που κερδίζει στοιχεία από SUV μοντέλα, όπως για παράδειγμα οι ράγες οροφής, ενώ εξοπλίζεται με το σύστημα Advanced Traction Control για βελτιωμένη πρόσφυση σε δύσκολα εδάφη. Η τρίτη έκδοση ονομάζεται Performance Line και προσφέρει στο hatchback πιο πολυτελές εσωτερικό, ενώ κάνει εντονότερο το σπορ στοιχείο στο εξωτερικό προσθέτοντας μεταξύ άλλων μαύρα εξωτερικά διακοσμητικά χαρακτηριστικά.
 
Το νέο DS 4 θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη από το τέταρτο τρίμηνο του 2021.
 

Mercedes
KIA