Πρεμιέρα με 200 κιλά λιγότερα για το νέο Lexus LX
13 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πρεμιέρα με 200 κιλά λιγότερα για το νέο Lexus LX

4.932 Επισκέψεις στο άρθρο (14/10/2021)

Η νέα γενιά του Lexus LX πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο της, διαθέτοντας, νέο σχεδιασμό, μικρότερο βάρος, νέα πλατφόρμα, βελτιωμένη και περισσότερη τεχνολογία, σε σύγκριση με τον προκάτοχό του.

Έφτασε λοιπόν το ολοκαίνουργιο Lexus LX το οποίο έρχεται βελτιωμένο σε όλους τους τομείς, για να αποτελέσει μία ακόμα ισχυρή επιλογή στα μεγάλα premium SUV. Τα νέα στοιχεία που το χαρακτηρίζουν είναι πολλά, οπότε αφήνουμε τους προλόγους και περνάμε στο κυρίως θέμα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 

Νέα πλατφόρμα και ελφρύτερο κατά 200 κιλά

Το Lexus LX της 4ης γενιάς βασίζεται στην πλατφόρμα GA-F με αποτέλεσμα να κερδίζει μεγάλη απώλεια βάρους η οποία σύμφωνα με τη μάρκα φτάνει τα 200 κιλά σε σύγκριση με το παλιό μοντέλο. Εξωτερικά το ιαπωνικό SUV χαρακτηρίζεται από τη μεγάλη μάσκα, τον «καθαρό» σχεδιασμό στο πλάι και τα λεπτά LED φωτιστικά σώματα, με αυτά του πίσω μέρους να ξεκινούν από το πλαϊνό μέρος της μίας μεριάς και να φτάνουν μέχρι το άλλο.
 

Πολυτελές και Hi-Tech εσωτερικό

Το εσωτερικό έρχεται με ακόμα περισσότερες αναβαθμίσεις. Για πρώτη φορά αυτοκίνητο της Lexus εξοπλίζεται με δύο οθόνες αφής στην κεντρική κονσόλα. Με διαστάσεις 12,3 ίντσες, η επάνω οθόνη εμφανίζει τα χειριστήρια πλοήγησης και ήχου, καθώς και τις λεπτομέρειες του συστήματος Multi-Terrain Monitor που χρησιμοποιείται σε εκτός δρόμου διαδρομές. Η κάτω οθόνη επτά ιντσών παρέχει γρήγορη πρόσβαση στις ρυθμίσεις κλιματισμού και μπορεί να λειτουργήσει ως οθόνη υποστήριξης για το Multi-Terrain Select, εμφανίζοντας αυτά που καταγράφει η κάμερα στην επάνω οθόνη και τα δεδομένα από την εκτός δρόμου διαδρομή στη μικρότερη οθόνη.
 

Και με 4θέσια διάταξη 

Εκτός από τις τρεις σειρές καθισμάτων, το νέο LX μπορεί να κατασκευαστεί και με τετραθέσια διάταξη που διαθέτει ανεξάρτητα πίσω καθίσματα τα οποία μπορούν να ξαπλώσουν έως και 48 μοίρες για μεγαλύτερη άνεση. Το κάθισμα του συνοδηγού μπορεί επίσης να διπλωθεί με το πάτημα ενός κουμπιού για μεγαλύτερο χώρο, ενώ υπάρχει και αναπτυσσόμενο στήριγμα ποδιών που βρίσκεται πίσω από το μπροστινό κάθισμα. Στην Ultra Luxury έκδοση θα βρει κανείς επιπλέον εξοπλισμό όπως φώτα ανάγνωσης, και σύστημα ψυχαγωγίας στο πίσω κάθισμα με διπλές οθόνες ως στάνταρ. Η Lexus έχει για την υπερπολυτελή έκδοση έχει ετοιμάσει επίσης σκίαστρο στα πλαϊνά παράθυρα, μαζί με άνετα καθίσματα με καμπυλωτά προσκέφαλα και πλάτες, καθώς και μαξιλάρια. Μια κεντρική οθόνη μεταξύ των πίσω καθισμάτων προσφέρει το επίπεδο λειτουργικότητας που συνήθως σχετίζεται με τα υψηλών προδιαγραφών sedan.
 

Έκδοση F Sport

Παρούσα είναι και μία έκδοση F Sport, που πατάει σε μοναδικές ζάντες αλουμινίου 22 ιντσών που είναι και οι μεγαλύτερες. Στην εν λόγω έκδοση θα βρει κανείς και ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης Torsen για καλύτερη πρόσφυση στον πίσω άξονα. Συνέχεια του άρθρου >>>
ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda