Η πρώτη φωτογραφία το Citigo-e.

Προ των πυλών το νέο Skoda Citigo-e

3.761 Επισκέψεις στο άρθρο (15/5/2019)

H ηλεκτρική έκδοση του Skoda Citigo δεν θα αργήσει να παρουσιαστεί. Αυτά είναι όσα μαθαίνουμε.

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε η πρώτη εικόνα του νέου ηλεκτρικού Skoda Citigo στο περιθώριο μιας εκδήλωσης για το προμοτάρισμα του μοντέλου.

Το Citigo-e θα έχει μικρές αισθητικές διαφορές σε σχέση με το μοντέλο με τους θερμικούς κινητήρες κυρίως στο εμπρός μέρος στο σημείο της «αχρείαστης» πλέον γρίλιας. Το υπόλοιπο αμάξωμα δεν θα έχει καμία διαφορά, αφού ακόμα και το σημείο ανεφοδιασμού έχει παραμείνει στο ίδιο σημείο.
 
Η ισχύς του θα πηγάζει από ένα ηλεκτρικό μοτέρ σε συνεργασία με μια μπαταρία μεγάλης χωρητικότητας που θα δίνει στο αυτοκίνητο ηλεκτρική αυτονομία έως και 300 χιλιομέτρων. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ιπποδύναμη του και τις επιδόσεις θα γνωστοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Αναλυτές αναφέρουν πως όλο και περισσότερες εταιρείες θα λανσάρουν ηλεκτρικές εκδόσεις κυρίως των μίνι και μικρών μοντέλων τους, ώστε να «πέσει» κατακόρυφα ο μ.ο εκπομπών ρύπων που παράγουν τα μοντέλα τους και να αποφύγουν τα τσουχτερά πρόστιμα της Ε.Ε. Φυσικά, είναι διάχυτος ο προβληματισμός σχετικά με την τιμή που θα έχουν αυτές οι ηλεκτρικές εκδόσεις. Όσον αφορά το Citigo-e λέγεται πως θα είναι ό,τι πιο προσιτό έχουμε δει στην κατηγορία του με τιμή κάτω από τις 19.500 αλλά και πάλι, το κόστος κτήσης παραμένει πολύ υψυλά σε σχέση με τις συμβατικές εκδόσεις του τσέχικου μινι.
 

NEO PROACE
4green