3 φωτογραφίες »

Το μοντέλο συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης.

Προετοιμάζεται το νέο Audi RS3

2.438 Επισκέψεις στο άρθρο (11/2/2021)

Το νέο Audi RS3 εντοπίστηκε να πραγματοποιεί δοκιμές και τα φλας των κατασκοπευτικών φωτογραφικών φακών δεν έχασαν την ευκαιρία να αστράψουν.


Κάπου στη Σουηδία εντοπίστηκαν τα δοκιμαστικά πρωτότυπα του Audi RS3 που σε λίγους μήνες από σήμερα αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του σε hatchback και σεντάν αμάξωμα. Όπως φαίνεται οι μηχανικοί της γερμανικής φίρμας τεστάρουν εξαρτήματα του μοντέλου σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, κάτι που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εξέλιξης των νέων αυτοκινήτων.
 
Η Audi μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιώσει τις τεχνικές λεπτομέρειες γύρω από το RS3, όμως όπως σας έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα ρεπορτάζ, βάση του μοντέλου θα είναι η πλατφόρμα MQB Evo, που μεταξύ άλλων έχουμε δει και στα τελευταία Volkswagen Golf, SEAT Leon και Skoda Octavia.  
 
Πηγή ισχύος του νέου Audi RS3 θα είναι και πάλι ο 5κύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας των 2,5 λίτρων με την ιπποδύναμη να φτάνει τα 420 άλογα και τα 500 Nm ροπής. Ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη θα στέλνει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, ενώ είναι πιθανό το αυτοκίνητο να εξοπλίζεται με σύστημα Torque Vectoring που θα του χαρίζει καλύτερη οδηγική συμπεριφορά στις στροφές. Πιθανό είναι ωστόσο να δούμε και μια Performance έκδοση με 450 άλογα με σκοπό να αποτελέσει το πιο ισχυρό hot-hatch της αγοράς.
 
Όσον αφορά την εμφάνισή του, η σχεδίασή θα είναι λίγο πιο επιθετική από αυτή του S3 αφού θα εξοπλίζεται με νέες ζάντες, μεγαλύτερα και ισχυρότερα φρένα, προφυλακτήρες με μεγαλύτερους αεραγωγούς, πιο μυώδεις θόλους , πλαϊνές ποδιές, νέο σύστημα εξάτμισης και φυσικά πιο μεγάλη αεροτομή.
 
Ο ερχομός του RS3 φαίνεται πως είναι προγραμματισμένος για την άνοιξη του 2021, χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί.

Hyundai
vw