Πρώην σχεδιαστής της BMW «κράζει» το νέο concept των Βαυαρών
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πρώην σχεδιαστής της BMW «κράζει» το νέο concept των Βαυαρών

8.303 Επισκέψεις στο άρθρο (7/1/2022)

O Frank Stephenson, πρώην σχεδιαστής των BMW, MINI, Ferrari, Maserati, Fiat, Lancia, Alfa Romeo και McLaren, διαφωνεί με την σχεδίαση του νέου XM Concept των Βαυαρών.

O Stephenson δεν συμφωνεί με την σχεδίαση του νέου BMW XM Concept

O Frank Stephenson είναι ένας γνωστός σχεδιαστής αυτοκινήτων με πολυετή καριέρα σε κάποιες από τις πιο διάσημες εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η BMW. Tο τελευταίο διάστημα έχει δημιουργήσει ένα κανάλι στο Youtube από όπου και εκφράζει την άποψή του για μια σειρά από καινούρια μοντέλα που παρουσιάζονται. Στο νέο του video, ο Stephenson ασχολήθηκε με το νέο XM Concept της BMW και φαίνεται πως έχει αρκετές ενστάσεις για την σχεδίασή του.

 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Τεράστια γρίλια αλλά πολύ μικρά τα φωτιστικά σώματα

O Stephenson προσπαθεί να καταλάβει τι συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στην BMW και γιατί τα νέα μοντέλα που παρουσιάζει έχουν τόσο αντιαισθητική σχεδίαση. Περνώντας στο XM Concept, o Stephenson ισχυρίζεται πως το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου έχει «αμφισβητήσιμη αισθητική» και πως έκαναν το λάθος να συνδυάσουν μια μεγάλη γρίλια με πολύ λεπτά φωτιστικά σώματα, κάνοντας έτσι την γνωστή kidney γρίλια της BMW να φαίνεται ακόμη μεγαλύτερη. Επίσης, ο Stephenson κριτικάρει έντονα το γεγονός πως η μάσκα του concept έχει τόσες πολλές ίσιες γραμμές γύρω από τους τροχούς.

Stephenson: «Ό,τι χειρότερο έχω δει τα τελευταία 100 χρόνια»

Τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλύτερα στο πλάι, με τον Stephenson να θεωρεί πως είναι ό,τι χειρότερο έχει δει τα τελευταία 100 χρόνια καθώς το αυτοκίνητο χαρακτηρίζεται από πολλές γραμμές που δεν συνδυάζονται μεταξύ τους. Ενστάσεις υπάρχουν και για το πίσω μέρος, αφού ο Stephenson θεωρεί πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρχουν δύο εμβλήματα της μάρκας στο πίσω μέρος, ενώ δεν του αρέσει καθόλου η σχεδίαση των απολήξεων της εξάτμισης και ο διαχύτης. Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
moto