Η μάσκα έγινε σήμα: όπως και πριν την ανανέωση το σήμα της μάσκας με τα φώτα εντοπίζεται σε πλήθος σημείων. Παραμένει βέβαια και το κλασσικό «easter egg»: το Jeep που ανηφορίζει την… πλαγιά τους εμπρός παρμπρίζ.

Στην άσφαλτο η αίσθηση είναι αναβαθμισμένη. Η ανάρτηση έχει βρει μια πιο καλή ισορροπία ανάμεσα στην άνετη και τη σφικτή ρύθμιση.

Στο εμπρός μέρος οι προβολείς και οι αεραγωγοί έχουν έρθει προς το κέντρο. Μικρές αλλαγές υπάρχουν σε φώτα και μάσκα.

Πίσω οι αλλαγές είναι λιγότρερες, αλλά τα φώτα δείχνουν πιο φρέσκα και λαμπερά.

Δοκιμή: Νέο Jeep Renegade με 150 PS

79.364 Επισκέψεις στο άρθρο (15/3/2019)

Το Jeep Renegade, το πιο επιτυχημένο «σπαγγέτι γουέστερν» των τελευταίων ετών ανανεώθηκε και απέκτησε νέο κινητήρα βενζίνης στοχεύοντας σε καλύτερες επιδόσεις και χαμηλότερη κατανάλωση και ρύπους.

Το Renegade, το αμερικανικό όχημα που κατασκευάζεται στην Ιταλία, αποτελεί ένα από τα πιο αποδοτικά και κερδισμένα στοιχήματα της Jeep και ενδεχομένως ολόκληρης της Fiat Chrysler, στην Ευρώπη αλλά και εκτός. Όπως είναι λογικό, η απαραίτητη ανανέωση στο μέσο του κύκλου ζωής του μοντέλου όφειλε να γίνει με πολύ προσεκτικές κινήσεις.

Η εμφάνιση φυσικά δεν πειράχτηκε σε μεγάλο βαθμό, αν κι έχουν γίνει κάποιες αισθητές επεμβάσεις. Η κλασική μάσκα έχει δεχτεί μια ανανέωση στις επτά γρίλιες της, ο προφυλακτήρας είναι ουσιαστικά καινούριος με νέες θέσεις για τους προβολείς ομίχλης και νέο αεραγωγό στο πάνω μέρος του. Το πιο χτυπητό σημείο είναι φυσικά τα φώτα τα οποία ανασχεδιάστηκαν στο εσωτερικό τους ενώ και το «φρυδάκι» που σχηματίζει το καπό από πάνω τους τα σκεπάζει ελαφρώς περισσότερο από πριν κάνοντας το «βλέμμα» του μικρού Jeep πιο διερευνητικό και επιβλητικό. Πιο μικρές είναι οι αλλαγές στο πίσω μέρος όπου υπάρχουν νέα LED στα φώτα εκεί.

Μεγάλο νέο φυσικά ο κινητήρας βενζίνης των 1,3 λίτρων ο οποίος με 150 ίππους δίνει μια πολύ σημαντική ώθηση στο Renegade κοντρολάροντας καλύτερα την κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων. Οι τιμές για τον επίσης νέο 1.000άρη κινητήρα ξεκινούν από 18.900 ευρώ (6άρι χειροκίνητο κιβώτιο) ενώ η 1,3 έκδοση δίδεται αποκλειστικά με εξάρι σαζμάν διπλού συμπλέκτη και κοστίζει 21.900 ευρώ (Longitude).

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ELASTIKA 2024
moto